ЈАВНИ НАБАВКИ

Отворено со Вас

Пријави проблем

Проектот за локална и регионална конкурентност (ПЛРК)

Службен гласник

Моја - општина

Beeconomy

Соопштенија
Програмата за имплементација на индустриската политика во Република Македонија за 2011 година PDF Печати

Почитувани,

Ве известуваме дека на предлог на Министерството за економија,  Владата на Република Македонија  на седницата одржана на 5.01.2011 година ја  усвои

Програмата за имплементација на индустриската политика во Република Македонија  за 2011 година

Согласно Програмата Министерството за економија ќе надоместува дел од трошоците на деловните субјекти за следните намени:

·         зајакнување на капацитетите и за  развој и имплементација на проекти за  создавање на конкурентни производи

·         развој на пазарот

·         технолошки развој

·         обуки за еколошко производство

·         вработување на млади истражувачи

·         комерцијализација на патентирани иновации

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 11 12 13 14 15 16 17 18 Следно > Крај >>

Лист 18 од 18