ЕНПОЛ –ЕЕ
Одржана презентација на брошура во рамки на проектот „ ЕНПОЛ – ЕЕ “ PDF Печати

   Во рамките на проектот „ENPOL – EE”, од програмата за прекугранична соработка „ Interreg – IPA CBC Грција-Р.Северна Македонија “ ,во периодот од 2014 – 2020 година “ вчера во општина Неготино беше одржан промотивен настан за презентација на брошура на тема „ Како да се користат локалните ресурси на обновлива енергија за подобрување на енергетската ефикасност “ .
Примерок од брошурата можеше да се подигне на две локации во Општина Неготино и тоа локација од општинската зграда  на општина Неготино и  локација Центар за култура –„ Ацо Ѓорчев “ . Промотивниот настан  се одржа на отворен простор, почитувајќи ги сите протоколи за заштита од Корона вирусот.
Инаку Проектот „ Енергетска ефикасност во прекуграничниот регион како индикативен фактор за политика на животната средина “  со акроним „ ENPOL – EE “, се реализира во партнерска соработка на Oпштина Неготино,Средно општинското училиште „ Св.Кирил и Методиј “ - Неготино, Општина Пела и Општинското јавно претпријатие за култура и развој на Пела од Грција .

Брошура

Brochure

 

 
Одржан петтиот инфо ден во рамки на проектот „ ЕНПОЛ – ЕЕ “ PDF Печати
   Денес во општина Неготино, односно во Центарот за култура „ Ацо Ѓорчев “ се одржа петтиот, а воедно и последен информативен ден на тема „ Подобрување на капацитетите на енергетска ефикасност во општините и промоција на подготвените програми за енергетска ефикасност за наредните 3 години “.
Оваа активност е една од многубројните активности кои се организираат во рамки на проектот „ Енергетска ефикасност во прекуграничниот регион како индикативен фактор за политика на животната средина“  со акроним „ ENPOL – EE “, а се реализира во партнерска соработка на Oпштина Неготино, СОУ„ Св.Кирил и Методиј “ Неготино, Општина Пела и Општинското јавно претпријатие за култура и развој на Пела од Грција .
Имено, пред почетокот на инфо денот беа доделени 600 зимзелени садници на сите кои земаа учество на отворениот повик „ Награди за најдобри енергетски практики “ кој беше објавен на официјалниот веб сајт на општина Неготино, но и останати граѓани од општината кои земаа учество на настанот.
 
 
Повеќе...
 
Во Неготино ќе се одржи петтиот инфо-ден од проектот ЕНПОЛ-ЕЕ PDF Печати
   Како дел од проектот „ENPOL – EE”, од програмата за прекугранична соработка „Interreg – IPA CBC CCI 2014 TC 16 15CB 009”, во периодот од 2014 – 2020 година, Општина Неготинo го организира петтиот и последен  инфо ден кој ја обработува темата „Подобрување на капацитетите на енергетска ефикасност во општините и промоција на подготвените програми за енергетска ефикасност за наредните 3 години”.

Петтиот инфо ден ќе се одржи на 17.11.2020 (вторник) во НУ Центар за култура – Ацо Ѓорчев, Неготино, со почеток од 10:50 часот.

 
ПОКАНА PDF Печати

Почитувани,
    Во рамките на проектот „ENPOL – EE”, од програмата за прекугранична соработка „Interreg – IPA CBC Грција-Р.Северна Македонија”,во периодот од 2014 – 2020 година,,
 Општина Неготинo организира промотивен настан за презентација на брошура на тема “Како да се користат локалните ресурси на обновлива енергија за подобрување на енергетската ефикасност”.
    Примерок од брошурата ќе може да се подигне на две локации во Општина Неготино на 17.11.2020 (вторник) во период од 10 до 13 часот.
* 1 локација - општинската зграда  на општина Неготино
* 2 локација – Центар за култура – Ацо Ѓорчев.
Промотивниот настан ќе се одржи на отворен простор.Секој учесник ке добие примерок од брошурата и пакување со закуска и кафе.
    Проектот „Енергетска ефикасност во прекуграничниот регион како индикативен фактор за политика на животната средина” со акроним „ENPOL – EE”, се реализира во партнерска соработка на Oпштина Неготино,Средно општинското училиште „Св.Кирил и Методиј” - Неготино, Општина Пела и Општинското јавно претпријатие за култура и развој на Пела од Грција .

Покана

 
ПОКАНА PDF Печати

Почитувани,
    Во рамките на проектот „ENPOL – EE”, од програмата за прекугранична соработка „Interreg – IPA CBC Грција-Р.Северна Македонија”,во периодот од 2014 – 2020 година,,
 Општина Неготинo организира настан за доделување на награди “Награди за најдобри енергетски практики”.
Сите домаќинства и компании кои земаа учество со пополнување на прашалникот, ќе добијат зимзелени садници и благодарница за учество на отворениот повик “Награди за најдобри енергетски практики”.
Оваа активност е една од многубројните активности кои се организираат во рамки на проектот „Енергетска ефикасност во прекуграничниот регион како индикативен фактор за политика на животната средина” со акроним „ENPOL – EE”, се реализира во партнерска соработка на Oпштина Неготино, Средно општинското училиште „Св.Кирил и Методиј” - Неготино, Општина Пела и Општинското јавно претпријатие за култура и развој на Пела од Грција .
Наградите може да се подигнат на 17.11.2020 (вторник) во период од 09 до 11 часот пред општинската зграда.
На сите учесници во настанот ќе им бидат поделени зимзелени садници и пакување со закуска и кафе.
Сите оние кои сакаат да се приклучат на отворениот повик, може да го пополнат прашалникот во прилог и да го достават на ел.адреса Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите не подоцна од 15.11.2020.

Прашалник за домаќинства

Прашалник за  компании

Покана за најдобри енергетски практики

 

 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Лист 1 од 10