ЕНПОЛ –ЕЕ
ПОКАНА PDF Печати
Почитувани,
Во рамките на проектот „ENPOL – EE”, од програмата за прекугранична соработка „Interreg – IPA CBC CCI 2014 TC 16 15CB 009”, во периодот од 2014 – 2020 година, Општина Неготинo го организира Првиот Инфо Ден кој ја обработува темата „Важноста во заштита на животната средина”.
Проектната задача одговара на едно основно прашање, а тоа е: Како можат локалните власти да придонесат за примена на енергетската политика во нивните територии, во една заедничка рамка на акции и истовремено да придонесат за подигање на свеста на локалното население во врска со мерки на енергетска ефикасност?
Инфо денот е само дел од многубројните активности кои ќе се одржат како дел од овој проект. Со таа цел Ве покануваме да присуствувате на Првиот Инфо Ден на тема „Важноста во заштита на животната средина”, кој ќе се одржи на 03.06.2019 (Понеделник) во Општина Неготино, со почеток од 13:00 часот.
Проектот „Енергетска ефикасност во прекуграничниот регион како индикативен фактор за политика на животната средина” со акроним„ENPOL – EE”, се реализира во партнерска соработка на Oпштина Неготино,Средно општинското училиште „Св.Кирил и Методиј” - Неготино, Општина Пела и Општинското јавно претпријатие за култура и развој на Пела од Грција .
Во прилог на поканата можете да ја погледнете и агендата.

Агенда

Со почит,

Општина Неготино
 
Покана за понуда – Проект „ЕНПОЛ-ЕЕ“ PDF Печати
Покана за понуда – Проект „ЕНПОЛ-ЕЕ“ СОУ „Св.Кирил и Методиј“ Неготино
 
Појаснувања за тендерска документација 05-147 / Clarification to the tender dossier 05-147 PDF Печати
Clarification No.2 TD 05 147/2-2
 
Појаснувања и коригендум за тендерска документација 05-147 / Clarification and corrigendum to the tender dossier 05-147 PDF Печати

Clarification No.1 TD 05 147-1

Corrigendum to the tender dossier

КОРЕГИРАН РАСПОРЕД ЗА ЛЕД-25042019

Corrected schedule of led lamps   25042019

Реконструкција и модернизација на светилки Општина Неготино

 

 

 

 
ОДРЖАНА ИНФОРМАТИВНА СРЕДБА И ПОСЕТА НА ДЕЛ ОД ЛОКАЦИИ PDF Печати

   Денес во општина Неготино  градоначалникот на општина Неготино и општинската администрација  во салата за состаноци одржаа информативна средба и  понудија можност за  дирекна посета на терен  со заинтересирани компании  во врска со Отворената постапка која е во тек , а која се однесува  на замена на уличното осветлување со ЛЕД светилки  во општина Неготино .Оваа постапка  е во  рамките на  проектот,,ЕНПОЛ-ЕЕ,,ИПА проект за прекугранична соработка со Грција кој предвидува замена на вкупно 1410  во општина Неготино и тоа  1100 на 67 улици  и локации во градот ( утврени со распоред) и  310 во  селата:Тимјаник, Пепелиште и Криволак .По завршување на постапката во периодот кој следува ќе се започне со дирекна имплементација на оваа компонента од проектот,,ЕНПОЛ-ЕЕ,,

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Лист 8 од 10