ЕНПОЛ –ЕЕ
ПОКАНА PDF Печати

Почитувани,
    Во рамките на проектот „ENPOL – EE”, од програмата за прекугранична соработка „Interreg – IPA CBC Грција-Р.Северна Македонија”,во периодот од 2014 – 2020 година,,
 Општина Неготинo организира промотивен настан за презентација на брошура на тема “Како да се користат локалните ресурси на обновлива енергија за подобрување на енергетската ефикасност”.
    Примерок од брошурата ќе може да се подигне на две локации во Општина Неготино на 17.11.2020 (вторник) во период од 10 до 13 часот.
* 1 локација - општинската зграда  на општина Неготино
* 2 локација – Центар за култура – Ацо Ѓорчев.
Промотивниот настан ќе се одржи на отворен простор.Секој учесник ке добие примерок од брошурата и пакување со закуска и кафе.
    Проектот „Енергетска ефикасност во прекуграничниот регион како индикативен фактор за политика на животната средина” со акроним „ENPOL – EE”, се реализира во партнерска соработка на Oпштина Неготино,Средно општинското училиште „Св.Кирил и Методиј” - Неготино, Општина Пела и Општинското јавно претпријатие за култура и развој на Пела од Грција .

Покана

 
ПОКАНА PDF Печати

Почитувани,
    Во рамките на проектот „ENPOL – EE”, од програмата за прекугранична соработка „Interreg – IPA CBC Грција-Р.Северна Македонија”,во периодот од 2014 – 2020 година,,
 Општина Неготинo организира настан за доделување на награди “Награди за најдобри енергетски практики”.
Сите домаќинства и компании кои земаа учество со пополнување на прашалникот, ќе добијат зимзелени садници и благодарница за учество на отворениот повик “Награди за најдобри енергетски практики”.
Оваа активност е една од многубројните активности кои се организираат во рамки на проектот „Енергетска ефикасност во прекуграничниот регион како индикативен фактор за политика на животната средина” со акроним „ENPOL – EE”, се реализира во партнерска соработка на Oпштина Неготино, Средно општинското училиште „Св.Кирил и Методиј” - Неготино, Општина Пела и Општинското јавно претпријатие за култура и развој на Пела од Грција .
Наградите може да се подигнат на 17.11.2020 (вторник) во период од 09 до 11 часот пред општинската зграда.
На сите учесници во настанот ќе им бидат поделени зимзелени садници и пакување со закуска и кафе.
Сите оние кои сакаат да се приклучат на отворениот повик, може да го пополнат прашалникот во прилог и да го достават на ел.адреса Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите не подоцна од 15.11.2020.

Прашалник за домаќинства

Прашалник за  компании

Покана за најдобри енергетски практики

 

 
ПОКАНА PDF Печати
Почитувани,
    Во рамките на проектот „ENPOL – EE”, од програмата за прекугранична соработка „Interreg – IPA CBC Грција-Р.Северна Македонија”,во периодот од 2014 – 2020 година,,
 Општина Неготинo го организира петтиот инфо ден кој ја обработува темата „Подобрување на капацитетите на енергетска ефикасност во општините и промоција на подготвените програми за енергетска ефикасност за наредните 3 години”.
    Оваа активност е една од многубројните активности кои се организираат во рамки на проектот. За таа цел Ве покануваме да присуствувате на петтиот и последен инфо ден на тема: „Подобрување на капацитетите на енергетска ефикасност во општините и промоција на подготвените програми за енергетска ефикасност за наредните 3 години” кој ќе се одржи на 17.11.2020 (вторник) во Центар за култура – Ацо Ѓорчев, Неготино, со почеток од 10:50 часот.
    Проектот „Енергетска ефикасност во прекуграничниот регион како индикативен фактор за политика на животната средина” со акроним „ENPOL – EE”, се реализира во партнерска соработка на Oпштина Неготино,Средно општинското училиште „Св.Кирил и Методиј” - Неготино, Општина Пела и Општинското јавно претпријатие за култура и развој на Пела од Грција .
Во прилог на поканата можете да ја погледнете и агендата.
Агенда
 
Одржан четвртиот инфо ден во општина Неготино во рамки на проектот „ ENPOL – EE “ PDF Печати
   Денес во големата сала на Општина Неготино се одржа четвртиот информативен ден во рамки на проектот „ ENPOL – EE “ од програмата за прекугранична соработка „ Interreg – IPA CBC Грција – Република Северна Македонија”, во периодот од 2014 – 2020 година, на тема „ Користење на одржливи извори на енергија и нивно значење ”.
Инфо денот беше поделен на две сесии од кои на правата присутните имаа можност да се запознаат со значењето и придобивките од користењето на обновливите извори на енергија, а на втората сесија беше презентирана нацрт верзијата на брошурата на тема „ Како да се користат локалните ресурси на обновлива енергија за подобрување на енергетската ефикасност.
 
Повеќе...
 
ПОКАНА PDF Печати

  Во рамките на проектот „ENPOL – EE”, од програмата за прекугранична соработка „Interreg – IPA CBC Грција-Р.Северна Македонија”, во периодот од 2014 – 2020 година, Општина Неготинo го организира четвртиот инфо ден кој ја обработува темата „Користење на одржливи извори на енергија и нивно значење”.
Обновливи енергии е поим кој се користи за да се опише групата на енергетски технологии кои произлегуваат од извори кои не се исцрпуваат или пак можат да се надополнат во текот на еден човечки живот. Обновливите енергии се важни бидејќи претставуваат чист извор на енергија, што значи дека не произведуваат непосредно емисии на стакленички гасови и други загадувачи на воздухот. Ве покануваме да присуствувате на четвртиот инфо ден на тема „Користење на одржливи извори на енергија и нивно значење” кој ќе се одржи на 27.10.2020 (вторник) во Општина Неготино, со почеток од 10:50 часот.
Проектот „Енергетска ефикасност во прекуграничниот регион како индикативен фактор за политика на животната средина” со акроним „ENPOL – EE”, се реализира во партнерска соработка на Oпштина Неготино, Средно општинското училиште „Св.Кирил и Методиј” - Неготино, Општина Пела и Општинското јавно претпријатие за култура и развој на Пела од Грција .
Во прилог на поканата можете да ја погледнете и агендата.

Покана и Агенда

 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Лист 2 од 10