Театарска претстава “Црвените чизмички” Печати

   Општина Неготино и оваа година ќе биде дел од глобалното одбележување на Светскиот ден на театраот – 27 Март и во соработка со Центарот за култура “Ацо Ѓорчев” на театарската публика во Неготино ќе и понуди две театарски претстави од кои првата ќе биде детска претстава, намената за помладата публика.
Претставата “Црвените чизмички” чиј автор е Слаѓана Милосављевиќ е во режија на Димче Бањански, а во изведба на актерите на аматерскиот театар Мирка Гинова од Демир Капија. Истата ќе има двојна изведба во Центарот за култура “Ацо Ѓорчев” на 27 март (среда) со почеток од 15.30 часот за учениците од основното училиште “Гоце Делчев” и од 17.00 часот за учениците од основното училиште “Страшо Пинџур”. Влезот за учениците ќе биде бесплатен.
Организацијата на културни настани наменети за помладата публика е во насока за доближување на театарскат уметност и културата воопшто до помладата публика и нејзина културна едукација.