Одбележана 28 годишнината од загинувањето на Јован Димитров Печати
  Денеска кога се навршуваат 28 години од загинувањето на нашиот сограѓанин Јован Димитров кој животот го загуби во воениот конфликт кој беснееше на просторот на поранешна Југославија пред неговото вечно почивалиште достојна почит му оддадоа неговите најблиски, роднини, пријатели и претставници на општина Неготино. До членовите на неговото семејство беше изразено најдлабоко сочувство за изгубениот млад живот, што претставува ненадоместлива загуба за најблиските и сите што го познаваа. Пред споменикот од страна на семејството, најблиските и пријателите беше положено свежо цвеќе со ветување дека и во иднина ќе продолжи негувањето на сеќавањата на прерано загинатиот Јован. Во негова чест, во организација на БК Неготино по 8 пат се одржа меморијалниот турнир во борење со учество на борачи од над 10 клубови од цела држава, а градоначалникот на општина Неготино кој е покровител на турнирот за најуспешните обезбеди пригодни награди и признанија.