Финишира реконструкцијата на сите краци на улицата „ЈНА“ во Неготино Print
User Rating: / 0
PoorBest 
There are no translations available.

   Во согласност со Договорот за заем за финансирање на Проектот за поврзување на локални патишта помеѓу нашата држава и Меѓународната банка за обнова и развој-Светска банка, а врз основа на договорот помеѓу општина Неготино и Министерството за транспорт и врски за подобрување на инфраструктурата на локалните патишта во општина Неготино, финишира реконструкцијата на сите краци на ул„ЈНА“ во нашиот град во должина од 860 метри. Од денеска се започна со асфалтирање на улицата-активност која ќе се одвива во наредните 3 денови заклучно со понеделник, па токму затоа се замолуваат граѓаните да не ги паркираат возилата на оваа улица. Изведувач на работите е фирмата Жикол ДООЕЛ Струмица, а за надзорот е задолжена фирмата ГЕИНГ ДООЕЛ Скопје.