Одбележан 20-ти мај – Денот на пожарникарите Print
User Rating: / 0
PoorBest 
There are no translations available.

   Во својство на градоначалник на Општина Неготино денеска присутвував на пригодната свеченост што се одржа во просториите на неготинската Територијална  противпожарна единица, а по повод 20-ти мај Денот на пожарникарите. Традиционално, неготинските пожарникари го одбележаа празникот со презентација на противпожарните возила и на противпожарната опрема, како и демонстрација на нивното функционирање. Во текот на изминатава година од страна на неготинската противпожарна служба беа извршени бројни успешни интервенции за гасење на пожари на приватни објекти и на отворен простор.