Едукативна работилница во Апи-центарот во Бешје Print
User Rating: / 0
PoorBest 
There are no translations available.

   Деновиве во современиот и модерно опремен Апи центар лоциран во селото Вешје во организација на Пчеларското здружение „Неготински мед“ се одржа еднодневна едукативна работилница на која присуствуваа и учество зедоа 16 пчелари од општина Неготино. Предавач на настанот беше м-р д-р Јане Марков-претседател на Пчеларската федерација на Македонија кој воедно е и долгогодишен искусен одгледувач на пчели. Дискусијата на работилницата беше на тема „Пролетна манипулација во пчелните семејства за поуспешен медобер“, а истовремено во пчелниот парк беа поставени 2 нуклеуси од високо селектирани матици.