Фолкорна вечер - 26 Јули 2010 Печати

 Во рамките на манифестацијата Топол културен бран 2010, во организација на Министерството за култура, општина Неготино и Националната установа Центар за култура “Ацо Ѓорчев“ од Неготино, вечерва на градскиот плоштад ке се одржи “Фолкорна вечер“ со Концерт на фолкорни ансамбли, на кој учество ке земат гостите КУД “Мирка Гинова“ од Демир Капија и Оркестарот на народни инструменти и ора при центарот за култура “Бели Мугри“ од Кочани а свој настап ке има и КУД “Јане Сандански “ од Неготино.