Општина Неготино

www.negotino.gov.mk 

Одделенија и работни часови

Пристапете до услугите на Градот и проверете ги часовите за сите објекти.

Редовните сервиси од јавните претпријатија, ни ја прават Општината почисто и поубаво место за живеење.

Информации за советот на општина Неготино

Информации за урбанизам и животна средина

„Моја патрола“ достапна и на телефон, мејл и фејсбук страница

Пријава и детектирање проблеми од страна на граѓаните кои се во ингеренции на локалната самоуправа, како и нивно решавање, е основната цел на проектот „Моја патрола“ кој веќе извесен период функционира на територијата на општина Неготино со поделба на градот на 3 реони и 4 реони во руралните средини. Вработени секојдневно се на терен близу до граѓаните и остваруваат директен контакт со нив, се со цел детектираните и пријавените проблеми да се решат во набрз временски рок. Со цел зауште поголема достапност, од денеска (11.04.) населението „Моја патрола“ може да ја контактира и телефонски на броевите 070-208-279 и 072-218-261 од 08,00 до 16,00 часот, мејлот mojapatrola@negotino.gov.mk и фејсбук-страницата Моја патрола.

Најнови вести од општината

Вести

Започна изградбата на нова улица во Криволак во должина од 283 метри

Новости

По неодамнешното завршување на градежните работи за изградба на нова улица...
Прочитај повеќе Започна изградбата на нова улица во Криволак во должина од 283 метри

И жителите на Тремник и Војшанци со свои предлози за креирање на Буџетот за 2024 г.

Новости

Во рамките на одржувањето на работните средби со граѓаните на општината на...
Прочитај повеќе И жителите на Тремник и Војшанци со свои предлози за креирање на Буџетот за 2024 г.

Општина Неготино и оваа година ги вклучува граѓаните во креирањето на Буџетот за наредната 2024 година.

Новости

Врвен приоритет на Општина Неготино е транспарентно и одговорно работење...
Прочитај повеќе Општина Неготино и оваа година ги вклучува граѓаните во креирањето на Буџетот за наредната 2024 година.

И граѓаните со свои предлози можат да учествуваат во креирањето на општинскиот буџет за наредната 2024 година

Новости, Соопштенија

За таа цел, предвидени се средби со граѓаните од општина Неготино на кои...
Прочитај повеќе И граѓаните со свои предлози можат да учествуваат во креирањето на општинскиот буџет за наредната 2024 година

Отворена изложба ,, Средновековен накит во Тиквеш “

Новости

Денес во Музејот на град Неготино имав пријатна можност како градоначалник...
Прочитај повеќе Отворена изложба ,, Средновековен накит во Тиквеш “

Се реконструира тротоарот на ул,, Маршал Тито“ на потегот од библиотеката до постојката спроти зградата на општина Неготино во должина од 330 метри

Новости

Општина Неготино во соработка со УНДП започна со реализацијата на проектот...
Прочитај повеќе Се реконструира тротоарот на ул,, Маршал Тито“ на потегот од библиотеката до постојката спроти зградата на општина Неготино во должина од 330 метри

Градоначалник

Градоначалникот на општина Неготино Горан Стојанов е роден на 19 ноември  1977 година во Неготино. Основно и средно образование завршува во Неготино. Високо образование завршува на Медицинскиот факултет при Тракиискиот Универзитет во Стара Загора, Република Бугарија. Оженет и татко на две деца.
Од 2005-2012 работи како лекар по општта медицина во ПЗУ „ Поликлиника Жана “ во Неготино, а од 2012 па се до изборот на градоначалник на Општина Неготино работи како специјалист по интерна медицина во ЈЗУ „ Здравствен дом “ Неготино.
Во периодот од 2009 до 2013 година е советник во Советот на Општина Неготино.
Од странски јазици говори англиски, бугарски и српски јазик.
На локалните избори во октомври 2021 година е избран за градоначалник на Општина Неготино. 

Горан Стојанов ваш Градоначалник

Фотогалерија

Close Search Window