Општина Неготино

www.negotino.gov.mk 

Одделенија и работни часови

Пристапете до услугите на Градот и проверете ги часовите за сите објекти.

Редовните сервиси од јавните претпријатија, ни ја прават Општината почисто и поубаво место за живеење.

Информации за советот на општина Неготино

Информации за урбанизам и животна средина

„Моја патрола“ достапна и на телефон, мејл и фејсбук страница

Пријава и детектирање проблеми од страна на граѓаните кои се во ингеренции на локалната самоуправа, како и нивно решавање, е основната цел на проектот „Моја патрола“ кој веќе извесен период функционира на територијата на општина Неготино со поделба на градот на 3 реони и 4 реони во руралните средини. Вработени секојдневно се на терен близу до граѓаните и остваруваат директен контакт со нив, се со цел детектираните и пријавените проблеми да се решат во набрз временски рок. Со цел зауште поголема достапност, од денеска (11.04.) населението „Моја патрола“ може да ја контактира и телефонски на броевите 070-208-279 и 072-218-261 од 08,00 до 16,00 часот, мејлот mojapatrola@negotino.gov.mk и фејсбук-страницата Моја патрола.

Најнови вести од општината

Вести

Влатко Стојев го фати крстот во Неготино

Новости

Неколку илјади граѓани на општина Неготино присуствуваа на чинот на...
Прочитај повеќе Влатко Стојев го фати крстот во Неготино

И годинава ќе се дегустираат вина и ракии од индивидуални производители

Вести, Новости

Во рамките на одржувањето на манифестацијата „Неделата на виното-2023г.“...
Прочитај повеќе И годинава ќе се дегустираат вина и ракии од индивидуални производители

Општина Неготино најостро го осудува свирепото уништување на кучињата

Вести, Новости

По објавувањето на информациите за масовното труење на кучиња на потегот на...
Прочитај повеќе Општина Неготино најостро го осудува свирепото уништување на кучињата

Средба со кошаркарките на ЖКК Спорт тим-Неготино

Новости

Денеска имав пријатна можност да се сретнам и да се задржам во разговор со...
Прочитај повеќе Средба со кошаркарките на ЖКК Спорт тим-Неготино

Прекрасен новогодишен концерт на ОМУ Владимир Арсовски

Новости

По пауза од 2 години кога поради ковид пандемијата новогодишните концерти...
Прочитај повеќе Прекрасен новогодишен концерт на ОМУ Владимир Арсовски

ГРК„Вардар“ Неготино победник на меморијалниот турнир „Илија Ѓорѓиев-Манџата“

Новости

Во Неготино се одржа четвртото издание на меморијалниот турнир „Илија...
Прочитај повеќе ГРК„Вардар“ Неготино победник на меморијалниот турнир „Илија Ѓорѓиев-Манџата“

Градоначалник

Градоначалникот на општина Неготино Горан Стојанов е роден на 19 ноември  1977 година во Неготино. Основно и средно образование завршува во Неготино. Високо образование завршува на Медицинскиот факултет при Тракиискиот Универзитет во Стара Загора, Република Бугарија. Оженет и татко на две деца.
Од 2005-2012 работи како лекар по општта медицина во ПЗУ „ Поликлиника Жана “ во Неготино, а од 2012 па се до изборот на градоначалник на Општина Неготино работи како специјалист по интерна медицина во ЈЗУ „ Здравствен дом “ Неготино.
Во периодот од 2009 до 2013 година е советник во Советот на Општина Неготино.
Од странски јазици говори англиски, бугарски и српски јазик.
На локалните избори во октомври 2021 година е избран за градоначалник на Општина Неготино. 

Горан Стојанов ваш Градоначалник

Фотогалерија

Close Search Window