Општина Неготино

www.negotino.gov.mk 

Одделенија и работни часови

Пристапете до услугите на Градот и проверете ги часовите за сите објекти.

Редовните сервиси од јавните претпријатија, ни ја прават Општината почисто и поубаво место за живеење.

Информации за советот на општина Неготино

Информации за урбанизам и животна средина

„Моја патрола“ достапна и на телефон, мејл и фејсбук страница

Пријава и детектирање проблеми од страна на граѓаните кои се во ингеренции на локалната самоуправа, како и нивно решавање, е основната цел на проектот „Моја патрола“ кој веќе извесен период функционира на територијата на општина Неготино со поделба на градот на 3 реони и 4 реони во руралните средини. Вработени секојдневно се на терен близу до граѓаните и остваруваат директен контакт со нив, се со цел детектираните и пријавените проблеми да се решат во набрз временски рок. Со цел зауште поголема достапност, од денеска (11.04.) населението „Моја патрола“ може да ја контактира и телефонски на броевите 070-208-279 и 072-218-261 од 08,00 до 16,00 часот, мејлот mojapatrola@negotino.gov.mk и фејсбук-страницата Моја патрола.

Најнови вести од општината

Вести

Неготински пчелари учествуваа на меѓународен саем на Југоисточен Балкан

Новости

На ден 23.09.2023 година во Врање Р.Србија се одржа шестиот по ред Меѓународен...
Прочитај повеќе Неготински пчелари учествуваа на меѓународен саем на Југоисточен Балкан

31 редовна седница на Советот на општина Неготино 29.09.2023 година

Новости, Совет општина Неготино

Врз основа на член 2 од Законот за локална самоуправа ( Сл.весник на РМ бр.5/02),...
Прочитај повеќе 31 редовна седница на Советот на општина Неготино 29.09.2023 година

Општинското основно училиште “Гоце Делчев” дел од проектот “Европската недела на спортот” (EWoS ) кој е финансиран од Европската Унија

Новости

Во рамките на проектот Европската недела на спортот (EWoS ) финансиран од...
Прочитај повеќе Општинското основно училиште “Гоце Делчев” дел од проектот “Европската недела на спортот” (EWoS ) кој е финансиран од Европската Унија

Се одржа ,, Неготинската музичка вечер “

Новости

И покрај неповолните временски услови проследени со, на моменти, интензивни...
Прочитај повеќе Се одржа ,, Неготинската музичка вечер “

ЈАВЕН ПОВИК БР. 08-644/1

Новости, Соопштенија

Ј А В Е Н  П О В И К за доделување на финансиски средства од Буџетот на...
Прочитај повеќе ЈАВЕН ПОВИК БР. 08-644/1

Босанскиот рок бенд “Забрањено пушење” и Игор Џамбазов со Гуру Харе Бенд ќе бидат ѕвездите на овогодинешната “Неготинска музичка вечер 2023”

Новости

Како кулминација на манифестацијата Спортско – културно лето “Неготино...
Прочитај повеќе Босанскиот рок бенд “Забрањено пушење” и Игор Џамбазов со Гуру Харе Бенд ќе бидат ѕвездите на овогодинешната “Неготинска музичка вечер 2023”

Градоначалник

Градоначалникот на општина Неготино Горан Стојанов е роден на 19 ноември  1977 година во Неготино. Основно и средно образование завршува во Неготино. Високо образование завршува на Медицинскиот факултет при Тракиискиот Универзитет во Стара Загора, Република Бугарија. Оженет и татко на две деца.
Од 2005-2012 работи како лекар по општта медицина во ПЗУ „ Поликлиника Жана “ во Неготино, а од 2012 па се до изборот на градоначалник на Општина Неготино работи како специјалист по интерна медицина во ЈЗУ „ Здравствен дом “ Неготино.
Во периодот од 2009 до 2013 година е советник во Советот на Општина Неготино.
Од странски јазици говори англиски, бугарски и српски јазик.
На локалните избори во октомври 2021 година е избран за градоначалник на Општина Неготино. 

Горан Стојанов ваш Градоначалник

Фотогалерија

Close Search Window