Општина Неготино
Младите ракометари на РК “Вардар - Неготино” учествуваа на маратонски ракометен турнир во Германија, а дома се вратија со исполнето срце и моменти кои ќе ги паметат засекогаш PDF Печати

   Пионерите на РК Вардар Неготино поминаа повеќе од 2000 км за да учествуваат на ракометен турнир во Германија. Тие не се вратија дома со освоен медал, но донесоа огромно искуство кое во иднина ќе им биде од огромна корист.
Ракометниот клуб “Вардар Неготино” учествуваше на 13 издание од големиот ракометен турнир “EMS CUP OPENAIR HANDBALL” кое се одржа од 20.06 до 21.06 во Виеденбрук, Германија. Најголеми “виновници” за учеството на РК Вардар Неготино на големиот ракометeн настан на западот од Германија беа господинот Боби Бинов, ракометен работник и тренер на домашната екипа на Виеденбрук, кој потекнува од нашиот крај, тренерите Драган Сукара и Ратко Вељанов, управата  предводена од Тоде Кузманов и Ѓорѓи Стојанов, како и “Croatia Osiguranje” која финансиски ја поддржа оваа ракометна турнеја. Исто така, во финансиската поддршка на младите ракометари од Неготино, за учество на овој реномиран ракометен турнир се вклучи и Општина Неготино, односно градоначалникот Ванчо Апостолов, кој во вакви прилики секогаш несебично го помага развојот на спортот, осбено младинскиот.
Инаку, специфично за “EMS CUP OPENAIR HANDBALL” е тоа што се игра ракомет на трева. Натпреварите се играат по 15 минути без полувремиња, а на турнирот учествуваа 80 екипи од Германија, а РК Вардар Неготино ја имаше честа да биде гостин на ова големо ракометно случување. Екипата од Неготино го освои четвртото место на овој турнир, што е огромно достигнување за екипа која прв пат игра ракомет на трева. Нашите млади ракометари во петте одиграни натпревари забележаа две победи и три порази. Беа совладани екипите на TSG RHEDA и HSV Herbede, а поразите дојдоа од домаќинот Wiedenbrucker TV и екипата на TUS BRAKE, додека во малото финале за третото место беа поразени минимално од HTS Rietberg. Титулата му припадна на домаќинот Wiedenbrucker TV.
Претходно РК Вардар Неготино одигра две пријателски натпревари со домаќинот Wiedenbrucker TV победувајќи со резултат од 28:25 и со екипата на HTS Rietberg која РК Вардар Неготино ја доби со резултат од 26:21. Натпреварите се одиграа во сала и во два наврати пионерите на РК Вардар Неготино издвојуваа победи против своите врсници од Германија.

Повеќе...
 
Прием за Ване Бошев кој за 4 години има освоени 40 планински врвови PDF Печати

   „Господине градоначалник, јавно Ви се заблагодарувам за несебичната поддршка што ми ја давате Вие како прв човек на општина Неготино и која има огромен придонес при моите планинарски остварувања и искачувања на врвовите зо Република Македонија и надвор од неа“- рече 7 годишниот Ване Бошев-член на планинарското друштво „Антигона-нег“ кој наедно е најмладиот Македонец кој го има освоено највисокиот врв на Балканот Мусала на планината Рила при денешната средба со градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов. За време приемот во неговиот кабинет, градоначалникот од страна на младиот Ване и неговиот родител Орданчо кој го придружува на сите патешествија беше информиран дека за 4 години Ване има освоено вкупно 40 врвови, што е навистина импозантна бројка за еден второоделенец-успех на кој можат да му позавидат и далеку повозрасни и поискусни планинари. Градоначалникот Апостолов потенцираше дите сите успешни млади луѓе од општината кои остваруваат резултати за почит, независно од која област, ја имале и ќе ја имаат неговата поддршка, бидејќи покрај за нивна лична, тие придонесуваат и за афирмација на општина Неготино, како што впрочем тоа е случај и со Ване кој е добитник и на 8-ноемвриско признание. Апостолов истакна дека Ване ќе ја има неговата и поддршката од општината и при следното негово планинарско остварување кое ќе се одвива во Италија во втората половина на овој месец, а тоа е освојувањето на врвот Мармулада на надморска височина од 3.343 метри, што ако успее, ќе биде рекордно остварување на Ване.

Повеќе...
 
Општина Неготино се збратими со општина Одобешти – Романија PDF Печати

   На покана и во организација на амбасадорот на Република Македонија во Република Романија Панде Лазаревски градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов заедно со првите луѓе на општините Кавадарци и Д. Капија како претставници на Тиквешкиот вински регион остварија работна посета на општините од романскиот вински регион Вранча. За време престојот во Романија градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов го потпиша меморандумот за збратимување со општина Одобешти позната по лозарството и винарството, а целта на идната соработка ќе биде размена на искуства и нивна примена во областа на стопанството, економијата, лозарството и винарството и културата помеѓу двете општини во кои доминираат грозјето и виното. Покрај Одобешти, тројцата градоначалници ги посетија и разговараа со првите луѓе на општините Фукшану и Панчу кои исто така гравитираат во регионот Вранча. На средбите е договорено првите луѓе на романските општини да реализираат возвратна посета на општините Неготино, Кавадарци и Д. Капија и тоа најверојатно ќе се случи за време одбележувањето на општинските празници или пак организирањето на некоја од многубројните културни манифестации кои се одржуваат во Тиквешкиот вински регион.

Повеќе...
 
Положено свежо цвеќе на спомен-бистата на Косте Волканоски PDF Печати

   Членови на најтесното семејство, родни и пријатели, делегација од општина Неготино предводена од градоначалникот Ванчо Апостолов, припадници на Армијата на РМ и на Министерството за внатрешни работи-одделение Неготино, бранители-учесници во воениот конфликт и други делегации денеска на одбележувањето на годишнината од загинувањето на македонскиот бранител Косте Волканоски положија свежо цвеќе на спомен бистата пред Полициската станица во нашиот град и му оддадоа достојна почит на херојот кој го загуби животот во воените дејства во 2001 година. Во рамките на одбележувањето на 14-годишнината од загинувањето на Волканоски, полицискиот синдикат организираше крводарителска акција, а се одржа и традиционалниот турнир во мал фудбал.

Повеќе...
 
Покана за прибирање на понуди PDF Печати

Покана за прибирање на понуди
Република Македонија
Проект за подобрување на општинските услуги (МСИП)
Заем бр.8158-МК
MSIP-ICB-017-15

1.Овој повик за прибирање на понуди е во согласност со општите правила за набавки за овој проект објавени во изданието на ОН Развој на бизнис со бр.767 од 31 Јануари 2010 година (печатено издание) и електронски објавено на 06 Јануари 2010 година.

2.Република Македонија прими заем од Светска банка за спроведување на Проектот за подобрување на општинските услуги и има намера да употреби дел од средствата за плаќања според Договорот за набавка на работи.

3.Општина Неготино ги поканува сите заинтересирани и квалификувани понудувачи да достават запечатени понуди за Реконструкција на водоснабдителниот систем во општина Неготино.
Периодот на изведба на работите е 9 (девет) месеци.

4.Наддавањето ќе се спроведува преку меѓународно кокурентско наддавање како што е специфицирано во насоките на Светска банка: Набавки согласно IBRD заеми и IDA кредити (верзија Јануари 2011) и е отворено за сите понудувачи од квалификувани земји како што е дефинирано во тендерската документација.

5.Заинтересираните квалификувани понудувачи можат да добијат дополнителна информација на адресата наведена подолу од 08:00 до 15:30:
Општина Неготино
Адреса: Ул.„Ацо Аџи-Илов“ бр.2, Неготино
Поштенски број: 1440
Телефон: 043 361-045 / Факс 043 361-933
Електронска пошта: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите ; Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
Република Македонија

Повеќе...
 
Municipal Services Improvement Project - MSIP PDF Печати

Republic of Macedonia

Municipal Services Improvement Project - MSIP

Loan Nо. 8158-МК

MSIP-ICB-017-15
1. This call for bids follows the general procurement notice for this project published in the edition of the UN Development Business, with a No.767, from January 31, 2010 (printed edition) and published electronically on January 6th, 2010.

2. The Republic of Macedonia has received a loan from the International Bank for Reconstruction and Development, for the Project for improvement of municipal services and it intends to apply part of the proceeds of this loan to payments under the Contract for procurement of construction services 
3. Municipality of Negotino invites all eligible and qualified bidders to provide sealed bids for the reconstruction of a water supply system in municipality of Negotino.
The period for delivery / performance of Works is 9 (nine) months
4. The process of bidding will be conducted through a international competitive bidding as specified in the World Bank's Guidelines: Procurement under IBRD Loans and IDA Credits, (version January 2011)) and it is opened to all bidders from eligible countries as defined in the bidding documentation.
5. Interested eligible bidders may obtain further information at the address provided below from 08:00 to 15:30:
Municipality of Negotino
Address: Aco Agji-Ilov Street, No. 2, Negotino
ZIP Code: 1440
Phone: 043 361-045 / Fax: 043 361-933
Electronic mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите ; Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
Republic of Macedonia       
  

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Лист 1 од 88