Општина Неготино

www.negotino.gov.mk 

Одделенија и работни часови

Пристапете до услугите на Градот и проверете ги часовите за сите објекти.

Редовните сервиси од јавните претпријатија, ни ја прават Општината почисто и поубаво место за живеење.

Информации за советот на општина Неготино

Информации за урбанизам и животна средина

„Моја патрола“ достапна и на телефон, мејл и фејсбук страница

Пријава и детектирање проблеми од страна на граѓаните кои се во ингеренции на локалната самоуправа, како и нивно решавање, е основната цел на проектот „Моја патрола“ кој веќе извесен период функционира на територијата на општина Неготино со поделба на градот на 3 реони и 4 реони во руралните средини. Вработени секојдневно се на терен близу до граѓаните и остваруваат директен контакт со нив, се со цел детектираните и пријавените проблеми да се решат во набрз временски рок. Со цел зауште поголема достапност, од денеска (11.04.) населението „Моја патрола“ може да ја контактира и телефонски на броевите 070-208-279 и 072-218-261 од 08,00 до 16,00 часот, мејлот mojapatrola@negotino.gov.mk и фејсбук-страницата Моја патрола.

Најнови вести од општината

Вести

ВО ОКОЛИНАТА НА КАЛАЊЕВО Е МИРНО И БЕЗБЕДНО

Новости, Соопштенија

Во околината на селото Калањево во овие моменти е мирно, нема пожари во...
Прочитај повеќе ВО ОКОЛИНАТА НА КАЛАЊЕВО Е МИРНО И БЕЗБЕДНО

Со средства од буџетот на општина Неготино се поплочува крак на ул. Димче Мирчев

Новости, Соопштенија

Во тек се градежни активности за поплочување на крак на улицата Димче...
Прочитај повеќе Со средства од буџетот на општина Неготино се поплочува крак на ул. Димче Мирчев

АКТИВЕН Е ПОЖАРОТ НА АРМИСКИОТ ПОЛИГОН КРИВОЛАК

Новости, Соопштенија

Густиот чад кој е над Неготино доаѓа од пожарот кој беснее на Армискиот...
Прочитај повеќе АКТИВЕН Е ПОЖАРОТ НА АРМИСКИОТ ПОЛИГОН КРИВОЛАК

Претседателката Силјановска Давкова изврши увид на гаснењето на пожарот на Серта кај Калањево

Новости, Соопштенија

Претседателката на државата и  Врховен командант на АРМ Гордана...
Прочитај повеќе Претседателката Силјановска Давкова изврши увид на гаснењето на пожарот на Серта кај Калањево

КРИЗНИОТ ШТАБ НА ОПШТИНА НЕГОТИНО БАРА ПОИНТЕНЗИВНА ПОДДРШКА ОД ВОЗДУХ ЗА ГАСНЕЊЕ НА ПОЖАРОТ НА СЕРТА

Новости, Соопштенија

Имајќи предвид дека во текот на денешниот ден изостана најавената масовна...
Прочитај повеќе КРИЗНИОТ ШТАБ НА ОПШТИНА НЕГОТИНО БАРА ПОИНТЕНЗИВНА ПОДДРШКА ОД ВОЗДУХ ЗА ГАСНЕЊЕ НА ПОЖАРОТ НА СЕРТА

Борбата за справување со огнената стихија на Серта продолжува и денеска

Новости, Соопштенија

И денеска интензивно се одвиваат активности за гаснење на големиот пожар на...
Прочитај повеќе Борбата за справување со огнената стихија на Серта продолжува и денеска

Градоначалник

Градоначалникот на општина Неготино Горан Стојанов е роден на 19 ноември  1977 година во Неготино. Основно и средно образование завршува во Неготино. Високо образование завршува на Медицинскиот факултет при Тракиискиот Универзитет во Стара Загора, Република Бугарија. Оженет и татко на две деца.
Од 2005-2012 работи како лекар по општта медицина во ПЗУ „ Поликлиника Жана “ во Неготино, а од 2012 па се до изборот на градоначалник на Општина Неготино работи како специјалист по интерна медицина во ЈЗУ „ Здравствен дом “ Неготино.
Во периодот од 2009 до 2013 година е советник во Советот на Општина Неготино.
Од странски јазици говори англиски, бугарски и српски јазик.
На локалните избори во октомври 2021 година е избран за градоначалник на Општина Неготино. 

Горан Стојанов ваш Градоначалник

Фотогалерија

Close Search Window