Општина Неготино

www.negotino.gov.mk 

Одделенија и работни часови

Пристапете до услугите на Градот и проверете ги часовите за сите објекти.

Редовните сервиси од јавните претпријатија, ни ја прават Општината почисто и поубаво место за живеење.

Информации за советот на општина Неготино

Информации за урбанизам и животна средина

„Моја патрола“ достапна и на телефон, мејл и фејсбук страница

Пријава и детектирање проблеми од страна на граѓаните кои се во ингеренции на локалната самоуправа, како и нивно решавање, е основната цел на проектот „Моја патрола“ кој веќе извесен период функционира на територијата на општина Неготино со поделба на градот на 3 реони и 4 реони во руралните средини. Вработени секојдневно се на терен близу до граѓаните и остваруваат директен контакт со нив, се со цел детектираните и пријавените проблеми да се решат во набрз временски рок. Со цел зауште поголема достапност, од денеска (11.04.) населението „Моја патрола“ може да ја контактира и телефонски на броевите 070-208-279 и 072-218-261 од 08,00 до 16,00 часот, мејлот mojapatrola@negotino.gov.mk и фејсбук-страницата Моја патрола.

Најнови вести од општината

Вести

Се одржа завршната приредба на детската градинка „Фемо Кулаков“ од Неготино

Новости

Спортската сала Младост синоќа беше исполнета до последното место и...
Прочитај повеќе Се одржа завршната приредба на детската градинка „Фемо Кулаков“ од Неготино

Во вторник (30.05.) во Неготино ќе се одржи презентација на можностите за користење на средства од ИПАРД програмата

Новости, Соопштенија

Телото за управување со ИПАРД при МЗШВ започна со организирање промотивна...
Прочитај повеќе Во вторник (30.05.) во Неготино ќе се одржи презентација на можностите за користење на средства од ИПАРД програмата

Заврши првото издание на младинскиот кошаркарски турнир “Неготино 2023”

Новости

Во саботата (27.05.) во салата на СРЦ “Младост” во Неготино се одржа првото...
Прочитај повеќе Заврши првото издание на младинскиот кошаркарски турнир “Неготино 2023”

Измени во програмата на Кошаркарскиот турнир за младински категории “Неготино 2023”

Новости

Поради големиот интерес на граѓаните на општина Неготино за фудбалскиот...
Прочитај повеќе Измени во програмата на Кошаркарскиот турнир за младински категории “Неготино 2023”

ОБЈАВА БР. 01/2023 за издавање под закуп на недвижен имот по пат на ЕЛЕКТРОНСКО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ (прва објава)

Новости, Соопштенија

Врз основа на член 4, 36, 37, 38, 39 и член 67 став (1) од Законот за користење и...
Прочитај повеќе ОБЈАВА БР. 01/2023 за издавање под закуп на недвижен имот по пат на ЕЛЕКТРОНСКО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ (прва објава)

Завршен настан на Проектот „Заштита на водните ресурси со намалување на човековото влијание врз животната средина“со акроним „wa-mbrella“

Wa-mbrella, Новости

...
Прочитај повеќе Завршен настан на Проектот „Заштита на водните ресурси со намалување на човековото влијание врз животната средина“со акроним „wa-mbrella“

Градоначалник

Градоначалникот на општина Неготино Горан Стојанов е роден на 19 ноември  1977 година во Неготино. Основно и средно образование завршува во Неготино. Високо образование завршува на Медицинскиот факултет при Тракиискиот Универзитет во Стара Загора, Република Бугарија. Оженет и татко на две деца.
Од 2005-2012 работи како лекар по општта медицина во ПЗУ „ Поликлиника Жана “ во Неготино, а од 2012 па се до изборот на градоначалник на Општина Неготино работи како специјалист по интерна медицина во ЈЗУ „ Здравствен дом “ Неготино.
Во периодот од 2009 до 2013 година е советник во Советот на Општина Неготино.
Од странски јазици говори англиски, бугарски и српски јазик.
На локалните избори во октомври 2021 година е избран за градоначалник на Општина Неготино. 

Горан Стојанов ваш Градоначалник

Фотогалерија

Close Search Window