Општина Неготино

www.negotino.gov.mk 

Одделенија и работни часови

Пристапете до услугите на Градот и проверете ги часовите за сите објекти.

Редовните сервиси од јавните претпријатија, ни ја прават Општината почисто и поубаво место за живеење.

Информации за советот на општина Неготино

Информации за урбанизам и животна средина

„Моја патрола“ достапна и на телефон, мејл и фејсбук страница

Пријава и детектирање проблеми од страна на граѓаните кои се во ингеренции на локалната самоуправа, како и нивно решавање, е основната цел на проектот „Моја патрола“ кој веќе извесен период функционира на територијата на општина Неготино со поделба на градот на 3 реони и 4 реони во руралните средини. Вработени секојдневно се на терен близу до граѓаните и остваруваат директен контакт со нив, се со цел детектираните и пријавените проблеми да се решат во набрз временски рок. Со цел зауште поголема достапност, од денеска (11.04.) населението „Моја патрола“ може да ја контактира и телефонски на броевите 070-208-279 и 072-218-261 од 08,00 до 16,00 часот, мејлот mojapatrola@negotino.gov.mk и фејсбук-страницата Моја патрола.

Најнови вести од општината

Вести

Во Долни Дисан ќе се одржи втората Треил трка за вино и љубов

Новости

На 17-ти февруари (сабота) во Долни Дисан ќе се одржи втората Треил трка за...
Прочитај повеќе Во Долни Дисан ќе се одржи втората Треил трка за вино и љубов

Партерно и хортикултурно е уреден училишниот двор во ООУ ,, Гоце Делчев “

Новости

Во ООУ,,Гоце Делчев” во рамките на приоритетното подрачје –...
Прочитај повеќе Партерно и хортикултурно е уреден училишниот двор во ООУ ,, Гоце Делчев “

Одбележан верскиот празник „Св. Трифун“-заштитникот на лозарите и винарите

Новости

Неготино како општина која прва во Република Македонија каде што се...
Прочитај повеќе Одбележан верскиот празник „Св. Трифун“-заштитникот на лозарите и винарите

Резултати од дегустација на вина и ракии од индивидуални производители

Новости, Соопштенија

недела на вино 2024 ЦРНИ вина – ОЦЕНКА недела на вино 2024 БЕЛИ вина –...
Прочитај повеќе Резултати од дегустација на вина и ракии од индивидуални производители

19-та Традиционална изложба на резби од ЗЗН СТАРИ ЗАНАЕТИ

Новости

Во рамки на програмата на Општина Неготино за одбележување на празникот...
Прочитај повеќе 19-та Традиционална изложба на резби од ЗЗН СТАРИ ЗАНАЕТИ

Програма за одбележување на празникот „ Св. Трифун-2024г “

Новости

Општина Неготино ја објави програмата за одбележување на верскиот празник...
Прочитај повеќе Програма за одбележување на празникот „ Св. Трифун-2024г “

Градоначалник

Градоначалникот на општина Неготино Горан Стојанов е роден на 19 ноември  1977 година во Неготино. Основно и средно образование завршува во Неготино. Високо образование завршува на Медицинскиот факултет при Тракиискиот Универзитет во Стара Загора, Република Бугарија. Оженет и татко на две деца.
Од 2005-2012 работи како лекар по општта медицина во ПЗУ „ Поликлиника Жана “ во Неготино, а од 2012 па се до изборот на градоначалник на Општина Неготино работи како специјалист по интерна медицина во ЈЗУ „ Здравствен дом “ Неготино.
Во периодот од 2009 до 2013 година е советник во Советот на Општина Неготино.
Од странски јазици говори англиски, бугарски и српски јазик.
На локалните избори во октомври 2021 година е избран за градоначалник на Општина Неготино. 

Горан Стојанов ваш Градоначалник

Фотогалерија

Close Search Window