Општина Неготино

www.negotino.gov.mk 

Одделенија и работни часови

Пристапете до услугите на Градот и проверете ги часовите за сите објекти.

Редовните сервиси од јавните претпријатија, ни ја прават Општината почисто и поубаво место за живеење.

Информации за советот на општина Неготино

Информации за урбанизам и животна средина

„Моја патрола“ достапна и на телефон, мејл и фејсбук страница

Пријава и детектирање проблеми од страна на граѓаните кои се во ингеренции на локалната самоуправа, како и нивно решавање, е основната цел на проектот „Моја патрола“ кој веќе извесен период функционира на територијата на општина Неготино со поделба на градот на 3 реони и 4 реони во руралните средини. Вработени секојдневно се на терен близу до граѓаните и остваруваат директен контакт со нив, се со цел детектираните и пријавените проблеми да се решат во набрз временски рок. Со цел зауште поголема достапност, од денеска (11.04.) населението „Моја патрола“ може да ја контактира и телефонски на броевите 070-208-279 и 072-218-261 од 08,00 до 16,00 часот, мејлот mojapatrola@negotino.gov.mk и фејсбук-страницата Моја патрола.

Најнови вести од општината

Вести

СООПШТЕНИЕ

Новости, Соопштенија

Општина Неготино продолжува со реализација на програмата општинско-...
Прочитај повеќе СООПШТЕНИЕ

Ј  А  В  Е  Н     П О В И К до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско – корисна работа

Новости, Соопштенија

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на...
Прочитај повеќе Ј  А  В  Е  Н     П О В И К до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско – корисна работа

На територијата на општина Неготино се спроведе прскање против комарци

Новости

Со финансиски средства обезбедени од општинскиот буџет, синоќа во доцните...
Прочитај повеќе На територијата на општина Неготино се спроведе прскање против комарци

Ј А В Е Н    П О В И К

Новости, Соопштенија, Урбанизам

Врз основа на член 29 став 5 и член 50 од Законот за урбанистичко планирање...
Прочитај повеќе Ј А В Е Н    П О В И К

Средба со амбасадорот на Јапонија г-дин Оцука и отворање изложба во градскиот Музеј

Новости

Во работна посета на општина Неготино престојуваше Н.Е. амбасадорот на...
Прочитај повеќе Средба со амбасадорот на Јапонија г-дин Оцука и отворање изложба во градскиот Музеј

Работна средба со Дејвид Рисајд-директор на Мировниот корпус во Македонија 

Новости

Денеска остварив работна средба со директорот Рисајд со кого разговаравме...
Прочитај повеќе Работна средба со Дејвид Рисајд-директор на Мировниот корпус во Македонија 

Градоначалник

Градоначалникот на општина Неготино Горан Стојанов е роден на 19 ноември  1977 година во Неготино. Основно и средно образование завршува во Неготино. Високо образование завршува на Медицинскиот факултет при Тракиискиот Универзитет во Стара Загора, Република Бугарија. Оженет и татко на две деца.
Од 2005-2012 работи како лекар по општта медицина во ПЗУ „ Поликлиника Жана “ во Неготино, а од 2012 па се до изборот на градоначалник на Општина Неготино работи како специјалист по интерна медицина во ЈЗУ „ Здравствен дом “ Неготино.
Во периодот од 2009 до 2013 година е советник во Советот на Општина Неготино.
Од странски јазици говори англиски, бугарски и српски јазик.
На локалните избори во октомври 2021 година е избран за градоначалник на Општина Неготино. 

Горан Стојанов ваш Градоначалник

Фотогалерија

Close Search Window