Општина Неготино

www.negotino.gov.mk 

Одделенија и работни часови

Пристапете до услугите на Градот и проверете ги часовите за сите објекти.

Редовните сервиси од јавните претпријатија, ни ја прават Општината почисто и поубаво место за живеење.

Информации за советот на општина Неготино

Информации за урбанизам и животна средина

„Моја патрола“ достапна и на телефон, мејл и фејсбук страница

Пријава и детектирање проблеми од страна на граѓаните кои се во ингеренции на локалната самоуправа, како и нивно решавање, е основната цел на проектот „Моја патрола“ кој веќе извесен период функционира на територијата на општина Неготино со поделба на градот на 3 реони и 4 реони во руралните средини. Вработени секојдневно се на терен близу до граѓаните и остваруваат директен контакт со нив, се со цел детектираните и пријавените проблеми да се решат во набрз временски рок. Со цел зауште поголема достапност, од денеска (11.04.) населението „Моја патрола“ може да ја контактира и телефонски на броевите 070-208-279 и 072-218-261 од 08,00 до 16,00 часот, мејлот mojapatrola@negotino.gov.mk и фејсбук-страницата Моја патрола.

Најнови вести од општината

Вести

Во тек се градежни активности за реконструкција на улица и крак во Тимјаник

Новости

Во тек се и интензивно се одвиваат градежните работи за реконструкција на...
Прочитај повеќе Во тек се градежни активности за реконструкција на улица и крак во Тимјаник

Се започна со крпење на ударни дупки на улици во Неготино

Новости

Од денеска на терен се започна со градежни активности за крпење на ударни...
Прочитај повеќе Се започна со крпење на ударни дупки на улици во Неготино

Во Долни Дисан ќе се одржи втората Треил трка за вино и љубов

Новости

На 17-ти февруари (сабота) во Долни Дисан ќе се одржи втората Треил трка за...
Прочитај повеќе Во Долни Дисан ќе се одржи втората Треил трка за вино и љубов

Партерно и хортикултурно е уреден училишниот двор во ООУ ,, Гоце Делчев “

Новости

Во ООУ,,Гоце Делчев” во рамките на приоритетното подрачје –...
Прочитај повеќе Партерно и хортикултурно е уреден училишниот двор во ООУ ,, Гоце Делчев “

Одбележан верскиот празник „Св. Трифун“-заштитникот на лозарите и винарите

Новости

Неготино како општина која прва во Република Македонија каде што се...
Прочитај повеќе Одбележан верскиот празник „Св. Трифун“-заштитникот на лозарите и винарите

Резултати од дегустација на вина и ракии од индивидуални производители

Новости, Соопштенија

недела на вино 2024 ЦРНИ вина – ОЦЕНКА недела на вино 2024 БЕЛИ вина –...
Прочитај повеќе Резултати од дегустација на вина и ракии од индивидуални производители

Градоначалник

Градоначалникот на општина Неготино Горан Стојанов е роден на 19 ноември  1977 година во Неготино. Основно и средно образование завршува во Неготино. Високо образование завршува на Медицинскиот факултет при Тракиискиот Универзитет во Стара Загора, Република Бугарија. Оженет и татко на две деца.
Од 2005-2012 работи како лекар по општта медицина во ПЗУ „ Поликлиника Жана “ во Неготино, а од 2012 па се до изборот на градоначалник на Општина Неготино работи како специјалист по интерна медицина во ЈЗУ „ Здравствен дом “ Неготино.
Во периодот од 2009 до 2013 година е советник во Советот на Општина Неготино.
Од странски јазици говори англиски, бугарски и српски јазик.
На локалните избори во октомври 2021 година е избран за градоначалник на Општина Неготино. 

Горан Стојанов ваш Градоначалник

Фотогалерија

Close Search Window