Општина Неготино

www.negotino.gov.mk 

Одделенија и работни часови

Пристапете до услугите на Градот и проверете ги часовите за сите објекти.

Редовните сервиси од јавните претпријатија, ни ја прават Општината почисто и поубаво место за живеење.

Информации за советот на општина Неготино

Информации за урбанизам и животна средина

„Моја патрола“ достапна и на телефон, мејл и фејсбук страница

Пријава и детектирање проблеми од страна на граѓаните кои се во ингеренции на локалната самоуправа, како и нивно решавање, е основната цел на проектот „Моја патрола“ кој веќе извесен период функционира на територијата на општина Неготино со поделба на градот на 3 реони и 4 реони во руралните средини. Вработени секојдневно се на терен близу до граѓаните и остваруваат директен контакт со нив, се со цел детектираните и пријавените проблеми да се решат во набрз временски рок. Со цел зауште поголема достапност, од денеска (11.04.) населението „Моја патрола“ може да ја контактира и телефонски на броевите 070-208-279 и 072-218-261 од 08,00 до 16,00 часот, мејлот mojapatrola@negotino.gov.mk и фејсбук-страницата Моја патрола.

Најнови вести од општината

Вести

Го поддржуваме и ќе земеме активно учество во натпреварот помеѓу општините – ТРИУМФ

Новости

Општина Неготино го поддржува и како локална самоуправа ќе земе активно...
Прочитај повеќе Го поддржуваме и ќе земеме активно учество во натпреварот помеѓу општините – ТРИУМФ

Се поставува хоризонтална и вертикална сигнализација на улици во Неготино

Новости

По завршувањето на активностите за санирање на ударните дупки на повеќе...
Прочитај повеќе Се поставува хоризонтална и вертикална сигнализација на улици во Неготино

СОУ„Св.Кирил и Методиј“ – Неготино на Меѓународната филозофска олимпијада во Хелсинки, Финска

Новости

Нашата ученичка Елена Јорданова од IV5 ќе учествува на Меѓународната...
Прочитај повеќе СОУ„Св.Кирил и Методиј“ – Неготино на Меѓународната филозофска олимпијада во Хелсинки, Финска

Потпишав меморандум за соработка со проект на УСАИД за зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите

Новости

 На организиран настан од УСАИД, потпишав меморандум со што општина...
Прочитај повеќе Потпишав меморандум за соработка со проект на УСАИД за зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите

41 редовна седница на Советот на општина Неготино 12.04.2024 година

Новости, Совет општина Неготино

Врз основа на член 2 од Законот за локална самоуправа  ( Сл.весник на РМ...
Прочитај повеќе 41 редовна седница на Советот на општина Неготино 12.04.2024 година

Еднодневна работилница во склоп на проектот,,Воведување на неавтохтони медоносни растенија во пчеларството“

Новости

На ден 23.03.2024 година во Апицентарот на Пчеларското здружение ,,Неготински...
Прочитај повеќе Еднодневна работилница во склоп на проектот,,Воведување на неавтохтони медоносни растенија во пчеларството“

Градоначалник

Градоначалникот на општина Неготино Горан Стојанов е роден на 19 ноември  1977 година во Неготино. Основно и средно образование завршува во Неготино. Високо образование завршува на Медицинскиот факултет при Тракиискиот Универзитет во Стара Загора, Република Бугарија. Оженет и татко на две деца.
Од 2005-2012 работи како лекар по општта медицина во ПЗУ „ Поликлиника Жана “ во Неготино, а од 2012 па се до изборот на градоначалник на Општина Неготино работи како специјалист по интерна медицина во ЈЗУ „ Здравствен дом “ Неготино.
Во периодот од 2009 до 2013 година е советник во Советот на Општина Неготино.
Од странски јазици говори англиски, бугарски и српски јазик.
На локалните избори во октомври 2021 година е избран за градоначалник на Општина Неготино. 

Горан Стојанов ваш Градоначалник

Фотогалерија

Close Search Window