ЈАВНИ НАБАВКИ

Отворено со Вас

Пријави проблем

Проектот за локална и регионална конкурентност (ПЛРК)

Службен гласник

Моја - општина

Skopjediem

Beeconomy

Кодекс за административни службеници

Кодекс за административни службеници
Општина Неготино
ДОДЕЛЕНИ УВЕРЕНИЈАТА НА НОВИТЕ СОВЕТНИЦИ ВО СОВЕТОТ НА ОПШТИНА НЕГОТИНО PDF Печати

   На пригодна свеченост организирана од страна на Општинската изборна комисија на новоизбраните советници кои во наредниот четиригодишен период ќе ги застапуваат интересите на граѓаните во Советот на општина Неготино, денеска им беа врачени уверенијата. Инаку, во новиот состав на Советот мнозинството од 9 советници го има коалицијата ,, За подобра Македонија ,, која на советничката листа освои 6.199 гласови, со 5 советници ќе биде застапен ,, Сојузот за иднината ,, чија советничка листа ја доби довербата на 3.782 гласачи на локалните избори, додека со 1 советник благодарените на освоените 801 глас ќе биде партијата Народно движење на Македонија. Инаку, на изборите од запишаните 15.942 избирачи од општина Неготино на гласање излегоа 12.519 гласачи, при што ОИК констатираше 11.891 важечко и 628 неважечки гласачки ливчиња за листите со кандидати за советници.

Повеќе...
 
ВАНЧО АПОСТОЛОВ НОВ ГРАДОНАЧАЛНИК НА ОПШТИНА НЕГОТИНО PDF Печати
  Со 6.957 освоени гласови или 57,97 отсто од излезените избирачи кандидатот за градоначалник на општина Неготино од коалицијата За подобра Македонија предводена од ВМРО-ДПМНЕ Ванчо Апостолов оствари убедлива победа на вчера одржаните локалните избори. На второ место со 4.259 освоени гласови или 35,49 отсто од вкупниот број излезени гласачи се пласираше Силвана Филипова кандидат на Сојузот за иднината предводен од СДСМ, додека третопласиран беше Стојче Петров од Народното движење на Македонија со 699 гласови или 5,82 отсто од вкупниот број излезени избирачи. Кандидатот на СДУ Душко Јанев освои 87 гласаови.
 
ВМРО-ДПМНЕ СО МНОЗИНСТВО ВО СОВЕТОТ НА ОПШТИНА НЕГОТИНО PDF Печати
   Од вкупно 15.942 избирачи, за понудените 7 листи со кандидати за советници во Советот на општина Неготино на гласање излегоа 12.519 избирачи при што регистрирани се важечки 11.891 гласачко ливче, а неважечки 628. Убедливо најмногу гласови -6.199 освои советничката листа на коалицијата За подобра Македонија предводена од ВМРО-ДПМНЕ и во Советот ќе биде претставувана од 9 советници, советничката листа на Сојузот за иднината преводен од СДСМ освои 3.782 гласа и ќе има 5 советници, додека 1 советничко место со освоени 801 глас доби партријата Народно движење на Македнија. Инаку, согласно законските прописи, интересите на граѓаните на општина Неготино во општинскиот Совет ги претставуваат вкупно 15 советници.
 
ВИСОК ПРОЦЕНТ НА ИЗЛЕЗЕНОСТ НА ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ ВО НЕГОТИНО PDF Печати
   78,53 отсто или 12.519 гласачи од евидентираните 15.942 избирачи кои се произнесуваа на 25 избирачки места излегоа на вчерашното гласање за локалните избори во општина Неготино што претставува еден од највисоките проценти на излезеност во Република Македонија. До 10 часот имаше процент на излезеност од 13,8 отсто или 2.099 гласачи, до 13 часот на гласање излегоа 5.339 избирачи или 33,5 отсто од вкупниот број гласачи, додека до 17 часот излезеноста беше 61,8 отсто или 9.822 излезени гласачи. Гласањето на сите избирачки места на територијата на општина Неготино помина во мирна, фер и демократска атмосфера и без ниту еден регистриран инцидент.
 
АСФАЛТИРАНА УЛИЦАТА ,, ВЛАДО АРСОВ ШПАНАЦ ,, ВО НЕГОТИНО PDF Печати

   Работници на градежното претпријатие Гранит кои беа ангажирани од страна на локалната самоуправа Неготино деновиве извршија асфалтирање на улицата Владо Арсов Шпанац. Станува збор за улица на која предходно беа изведени градежни работи во делот на промената на водоводната и канализационата мрежа, а во меѓувреме лошите временски услови не дозволуваа да се извршат интервенции на оштетувањата кои настанаа при изведувањето на работите. По изведените работи, сега оваа улица е доведена во првобитната состојба и по истата безбедно можат да се движат возила и пешаци. За нејзиното асфалтирање во должина од 100 метри од Буџетот на општина Неготино беа издвоени над 1 милион денари.

Повеќе...
 
ИЗВРШЕНА САНАЦИЈА НА ОШТЕТУВАЊАТА НА УЛ ,, ЛЕНИНОВА ,, ВО НЕГОТИНО PDF Печати

   Врз основа на реакцииите на граѓаните кои живеат во тој дел на градот и направените согледувања на фактичката состојба на терен од страна на стручни лица при локалната самоуправа Неготино, во изминатиот период работници на ГП Гранит беа ангажирани на санирање на оштетувањата на една од најфреквентните улици во градот – Ленинова. Предходно на оваа улива работници на локалното комунално претпријатие Комуналец интервенираа за отстранување на одреден дефект, по што се наметна потребата од асфалтирање на делот каде што имаше оштетувања на асфалтот. За реализација на овој зафат од Буџетот на општина Неготино се реализирани средства во висина од над 200.000 денари.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Следно > Крај >>

Лист 204 од 243