О Т Ч Е Т

GUIDE FOR INVESTORS

Службен гласник

Beeconomy

Влада на Р.Македонија

Моја - општина

Здружение на К.И на Р.М

  www.zki.org.mk

Народен правобранител

Skopjediem

Општина Неготино
СООПШТЕНИЕ PDF Печати

  Од Јавното претпријатие „Комуналец“ од Неготино ги информираат граѓаните дека во текот на утрешниот ден (четврток 24 ноември) ќе има прекин во водоснабдувањето во времето од 10,00 до 20,00 часот. Одгоборните појаснуваат дека прекинот ќе биде поради изведување работи за приклучување на новоизградениот водовод во Тимјаник со зафатнина од 500 метри кубни на постоечкиот водоснабдителен систем, а чија вода ќе биде наменета за подобрување на водоснабдувањето на жителите кои живеат во висока зона во Неготино, со што пак ќе дојде до растеретување на водоснабдувањето и во ниската зона во градот. Од ЈП Комуналец апелираат до населението за разбирање, бидејќи сите проекти кои се реализирани и се реализираат се со единствена цел-обезбедување 24 часовно водоснабдување за граѓаните на Неготино.

 
Реализирана заедничка средба во општина Алмопиа-Грција во рамките на проектот ИПА:Поддршка и развој на економијата на пчелни производи во прекуграничната област,,БЕЕ КОНОМИ,, PDF Печати

   Во деновите 14 и 15.11.2016 година во општина Алмопиа( Аридеа)Грција беше реализирана по втор пат   работна  средба   (четврта во рамките на проектот) помеѓу проектните тимови  од општина Неготино и општина Алмопиа. На 14.11.2015( понеделник) средбата се одржа во просториите на општината Алмопиа. Се дискутираше и се дадоа  појаснувања околу содржините на  електронските платформи за двете општини и водичот за инвеститори кои се во фаза на подготовка .Потоа  следуваше размена на материјали кои се дел од комуникацискиот пакет на општината Алмопиа.На 15.11.2016 ( вторник)работната средба беше одржана во новоопремената просторија  за пчеларство во местото Ексаплатанос  во близина на Аридеа.Состанокот се одвиваше согласно планираната агенда за вториот ден . Во врска со напредокот на проектот за општина Алмопиа и за општина Неготино се даде преглед за секоја активност посебно.Беше разгледана   севкупно набавената опрема за пчеларство која и по завршување на проектот ќе може да биде користена за едукативни  , практични  и демонстративни цели од здружение на пчелари во општина Алмопиа кое е во фаза на формирање.Во преостанатиот дел од средбата се разговараше за одобреното  продолжување на проектот за општина Алмопиа до 26.12.2016 наместо 26.11.2016 .Исто така беше дискутиран и предлогот за продолжување на проектот за општина Неготино, со цел да може да биде завршена и една од главните активности на проектот , а тоа е изградбата на делот од патот Г.Дисан –Вешје во должина од околу 400м за што во моментот се работи на измени во техничката документација.

 

Повеќе...
 
Објавен повик за изградба на делница од патот Г.Дисан-Вешје PDF Печати

   Со објавениот јавен повик општина Неготино ги повикува сите заинтересирани, подобни и квалификувани понудувачи да достават понуди за изведување градежни работи кои вклучуваат изградба на делница од локалниот пат Горни Дисан-Вешје. Имено, по асфалтирањето на првите 800 метри, општина Неготино продолжува со уредувањето на овој патен правец во фази, се до неговото комплетно асфалтирање. Понудите можат да се достават најдоцна до 15-ти декември оваа година до 12,00 часот и истите ќе бидат физички отворени во присуство на понудувачите кои ќе изберат да присуствуваат на отворањето на понудите, по што ќе се изврши избор на најповолниот понудувач и потенцијален изведувач на работите.

Повеќе...
 
Проект за подобрување на општинските услуги - МСИП PDF Печати
Република Македонија
Проект за подобрување на општинските услуги - МСИП
ИПА инвестициски грантови

                                                              MSIP-IPA-NCB-058-16

1.     Овој Повик за Понуди ја следи Општата објава за набавки за овој Проект објавена во изданието на UN Development Business, со бр. 767, од 31 Јануари, 2010 година (печатено издание) и објавена  електронски на 06 Јануари, 2010 година.

2.    Република Македонија доби грант средства од Европската комисија во рамките на ИПА фондот за рурални инвестиции на Европската комисија за реконструкција и развој за Проектот за подобрување на општински услугите (МСИП) и има намера дел од добиените средства од овој кредит да ги искористи за плаќања по договор за: Изградба на локален пат Горни Дисан – Вешје.

3.    Општина Меготино ги повикува подобните и квалификувани понудувачи да дадат запечатени понуди за градежни работи кои вклучуваат Изградба на локален пат Горни Дисан – Вешје.

4.    Процесот на понудување ќе се спроведе преку процедури за национално јавно наддавање како што е специфицирано во Упатството на Светска банка: Набавка со средства добиени од IBRD Заеми и IDA Кредити, од јануари 2011 година и е отворен за сите понудувачи од подобните земји како што е дефинирано во тендерската документација.

5.   Заинтересираните подобни понудувачи може да добијат дополнителни информации на адресата наведена подолу од 08:30 до 16:30:

Адреса: Ул. „Ацо Аџи-Илов“ бр.2

Град: Неготино

Поштенски број: 1440

Држава: Република Македонија

Телефон: 043/361-045

Факс: 043/361-933

Електронска адреса: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

6. Комплетна Тендерска документација  на македонски јазик  може да ја купат заинтересираните понудувачи по поднесување на писмена апликација на адресата дадена подолу и по плаќањето на неповратна такса од 3,000.00 МКД. Методот на плаќање ќе биде преку ПП50 образец, на следнава сметка:Банка: Народна банка на Република Македонија

a) За плаќање во денари:

Банка: Народна банка на Република Македонија

Број на сметка: 100000000063095

Буџетска корисничка сметка: 748014059263015

Приходно конто: 72593900


Тендерската документација ќе биде доставена по електронска пошта или може да се добие директно од Општина Неготино.

8.         Понудите мора да се достават на адресата дадена подолу до 12:00ч, 15.12.2016 Електронско доставување на понудите не е дозволено. Задоцнетите понуди ќе бидат одбиени. Понудите ќе бидат физички отворени во присуство на претставници на понудувачите кои ќе изберат на присуствуваат лично на адресата дадена подолу во 12:00ч, 15.12.2016.
 

9.       Сите понуди мора да бидат придружени со Банкарска гаранција од 550.000,00 МКД.

10.     Адреса:Ул.„Ацо Аџи-Илов“ бр.2

          Град: Неготино  

          Поштенски број: 1440

          Архива
         Држава: Република Македонија
 
Неготино ќе биде домаќин на Републичкиот квиз натпревар за противпожарна заштита PDF Печати

   Благодарение на освоеното прво место од страна на учениците од пионерската екипа на ООУ„Страшо Пинџур“ на државнито квиз натпревар, оваа година токму Неготино ќе биде домаќин на Републичкиот квиз натпревар од областа на противпожарната заштита, а овој настан се предвидува да се одржи во втората половина на месец декември. Инаку, денеска во организација на општина Неготино, Територијалната противпожарна единица од градот и ООУ „Страшо Пинџур денеска во просториите на училиштето се одржа традиционалниот Општински квиз натпревар од областа на противпожарната заштита. На натпреварот во пионерска конкуренција учество зедоа 4 екипи составени од ученици од Основните училишта „Гоце Делчев“  и „Страшо Пинџур“ од Неготино, „Димката Ангелов-Габерот од Д.Капија и екипа од подрачното училиште во Долни Дисан. Во кадетска конкуренција пак се натпреваруваа 2 екипи составени од ученици од Средното општинско училиште „Св. Кирил и Методиј“ од Неготино. Сите екипи покажаа одлични резултати на тема противпожарната заштита, а градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов на најдобрите им ги врачи признанијата и наградите.

Повеќе...
 
Одбележување на 8-ми Ноември 2016 г. PDF Печати

   Со тридневна програма и со спроведување на бројни настани и активности општина Неготино и оваа година на пригоден начин го прослави празникот на општината 8-ми Ноември. По повод одбележувањето на Денот на ослободувањето, градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов во својот кабинет приреди прием за претставниците на делегациите кои се присутни во нашиот град и заедно со граѓаните на Неготино го чествуваат празникот, а веднаш потоа на спомен-бистите на паднатите броци во НОБ делегациите положија свежо свеќе. Централниот настан во рамките на одбележувањето на празникот-свечената седница на Советот на општина Неготино која ја отвори претседателот Јордан Паунов се одржа во преполнетата сала на Центарот за култура во нашиот град, на која пак за реализираните активности во изминатиот едногодишен период помеѓу двата празника и проектите кои се во тек или се планирани да се спроведат пригодно обраќање имаше градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов. Во рамките на свечената седница беа доделени признанијата и наградата по повод 8-ми Ноември, а седницата заврши со културно уметничка програма.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следно > Крај >>

Лист 11 од 130