ЈАВНИ НАБАВКИ

Отворено со Вас

Службен гласник

Beeconomy

Влада на Р.Македонија

Моја - општина

Здружение на К.И на Р.М

  www.zki.org.mk

Народен правобранител

Skopjediem

Општина Неготино
Организирана Средба за Вмрежување PDF Print
There are no translations available.

На ден 05-06 октомври во Хотел Дрим -Струга, Швајцарската агенција за развој и соработка  за програмата ,,Форуми во заедницата" организираше средба за вмрежување на општините кои реализираат проекти од истоимената програма. На средбата присуствуваа претставници од 13 општини, меѓу кои свое претставување со претставници од бизнис сектор, невладин сектор и општинска администрација имаше и општина Неготино. Тема  на оваа средба беа Предизвици и проблеми при организирање и одржување на форумските сесии и Дискусија и предлози за можни решенија за надминување на идентификуваните предизвици и проблеми на која претставниците на секоја од општините имаа можност да ги  разменат и споделат стекнатите  искуства.

Read more...
 
ОБЈАВА 02/2012 за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање во општина Неготино PDF Print
There are no translations available.

Објава бр.2 Неготино за продажба на градежно земјиште
 
ДЕЧИЊАТА ОД ГРАДИНКАТА ,, ФЕМО КУЛАКОВ ,, ВО ПОСЕТА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ PDF Print
There are no translations available.

Во рамките на одбележувањето на,, Неделата на детето ,,покрај многубројните активности што ги имаат реализирано во матичната установа, десеттина дечиња од возрасната група заедно со воспитувачката Јана Коцева и директорката Весна Нацева го посетија градоначалникот на општина Неготино Пане Трајков кој ги прими во својот кабинет. Притоа, пред градоначалникот и вработените во локалната администрација тие изведоа неколку точки од богатата наставна програма која ја реализираат во градинката, рецитираа, пееја песнички, а наедно ги искажаа и своите детски желби за тоа во каков град сакаат да живеат и што тие сакаат да има во Неготино. Градоначалникот Трајков со внимание ги проследи нивниот настап и искажаните желби, не криејќи го сопственото задоволство од остварената средба со најмладите наши сограѓани. Оваа прилика градоначалникот ја искористи во име на општина Неготино на одговорните во градинката да им врачи ваучер во висина од 30.000 денари – средства кои ќе бидат наменети за купување играчки и реквизите за потребите на градинката и дечињата кои престојуваат во неа.

Read more...
 
ПРЕКУ UNDP СЕ РЕАЛИЗИРА ПРОГРАМАТА ,, ОПШТИНСКО КОРИСНА РАБОТА ,, PDF Print
There are no translations available.

  Општина Неготино во соработка со UNDP во наредните 5 месеци ќе ја спроведува пилот програмата ,,Општинска корисна работа,, која претставува една од 9-те активни мерки на Владата на РМ за вработување наведени во оперативната програма за периодот 2012-2015 година. Преку оваа програма, локалната самоуправа Неготино ангажираше 6 лица од женски пол- корисници на социјална помош и евидентирани невработени кои во времетраење од 5 месеци ќе бидат ангажирани како асистенти-помошници на воспитувачките во веќе постоечките 6 игрални за деца кои функционираат во руралните средини и тоа секојдневно во 5-те работни денови во време од 4 часови. Меѓу другото, тие ќе помогаат во секојдневниот прием и испраќање на децата, ќе водат грижа за нивната безбедност, ќе им асистираат на воспитувачките за време подготовките и реализацијата на одредени воспитни содржини, а ќе извршуваат и други работи во договор и координација со одговорниот воспитувач. Средствата за спроведувањето на овој проект ги обезбеди UNDP, а на ангажираните лица им се исплаќаат  преку општина Неготино врз основа на склучените договори.

Read more...
 
ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОПШТИНА ЧРНОМЕЉ ВО ПОСЕТА НА НЕГОТИНО PDF Print
There are no translations available.

   Во рамките на меѓународната соработка што ја реализира локалната самоуправа, во посета на нашиот град беше делегација од општина Чрномељ- Република Словенија со која општина Неготино има потпишано меморандум за соработка. Словенечката делегација која беше предводена од градоначалничката Мојца Чемас Стјепановиќ беше примена во кабинетот на градоначалникот на општина Неготино Пане Трајков, при што средбата беше искористена за поблиско меѓусебно запознавање и размена на искуства од функционирањето на двете локални самоуправи, а беа разгледани и можностите за продлабочување на веќе остварената меѓусебна соработка. За време престојот, делегацијата од Чрномењ ги посети изложбите во градскиот Музеј и ТИЦ Желкова куќа, направи прошетка со краток одмор на старата градска чаршија, заедно со домаќините го посети и се запозна со археолошкиот локалитет Стоби, а исто така б гостите од Словенија го посетија, разгледаа и уживаа во убавините на прекрасниот манастир Свети Ѓорѓи. Исто така, имаа можност да ја посетат и копаничарската работилница на Зсружението ,, Стари занаети ,, а наедно се посети и еден стопански субјект од општина Неготино.

Read more...
 
ОТВОРЕНИ ДВЕ ИЗЛОЖБИ ВО НЕГОТИНО PDF Print
There are no translations available.

  Во организација на Амбасадата на Република Унгарија во Република Македонија, а во соработка со локалната самоуправа и Музејот на град Неготино, во нашиот град се изврши отворање на две изложби. Првата беше поставена во изложбениот салон на градскиот Музеј и на истата  присутните заинтересирани имаа можност да ги разгледаат 50-тината фотографии на еден од најпознатите унгарски уметници Јанош Ејферт. За значењето на изложбата говореше градоначалникот на општина Неготино Пане Трајков, а изложбата за отворена ја прогласи амбасадорот на Република Унгарија во Мкедонија Јожеф Бенце. Истиот ден, во просториите на Туристичко-информативниот центар амбасадорот Бенце и градоначалникот Трајков отворија уште една изложба која претставуваше колекција на слики од Унгарската историја, со што, како што беше истакнато, заинтересираните посетители низ слика и збор имаа можност да се запознаат со историјата на оваа пријателска земја.

Read more...
 
<< Start < Prev 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Next > End >>

Page 126 of 155