ЈАВНИ НАБАВКИ

Отворено со Вас

Службен гласник

Beeconomy

Влада на Р.Македонија

Моја - општина

Здружение на К.И на Р.М

  www.zki.org.mk

Народен правобранител

Skopjediem

Општина Неготино
ВО НЕГОТИНО СОСТАНОК НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ ОД ВПР PDF Печати

   По принципот на ротирање на местото на одржување на состаноците, Неготино и градоначалникот Пане Трајков беа домаќини на градоначалниците од Вардарскиот плански регион на средбата на која присуствуваше и директорот Александар Бузалков. На дневен ред пред првите луѓе на општините од Вардарскиот плански регион се најдоа 8 точки за расправа. Меѓу другото, на работниот состанок беше донесена одлука за реализацијата на проектот,, Меѓуопштинска соработка за енергетска ефикасност преку чија реализација се очекува да се заштедат ограничени енергетски ресурси на локално ниво, а се донесе и одлука за спроведување и на проектот ,, Мрежа за инклузивен развој на Вардарскиот пласнки регион ,,. Пред градоначалниците беше презентирана, разгледана и усвоена и територијалната анализа и вредносен синџир на трпезното грозје во Вардарскиот плански регион.

Повеќе...
 
НЕГОТИНЦИ ЈА ЗАСАДИЈА СВОЈАТА ИДНИНА ВО ПРЖДЕВО PDF Печати

   Стотици граѓани на општина Неготино, ученици од средното и двете општински училишта, вработени во локалната самоуправа и во други јавни установи зедоа активно учество во акцијата Ден на дрвото – засади ја својата иднина што годинава се реализираше на местото викано Прждево. На површина од 10 хектари се засадија околу 40.000 багремови садници обезбедени од подружницата на ЈП Македоноски шуми во Демир Капија. Во акцијата се вклучија и државниот секретар во Министерството за одбрана Петар Есмеров и градоначалникот на општина Неготино кои не го криеја задоволството од масовноста при вклучувањето во оваа акција која  ќе придонесе за подобрување на еколошкиот амбиент, како во општината, така и на територијата на целата држава.

Повеќе...
 
ОБЈАВА 04/2012 за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање во општина Неготино PDF Печати

Објава бр.4 Неготино за продажба на градежно земјиште

Исправка согласно Законот за Градежно земјиште

Исправка на Објава бр.4 Неготино за продажба на градежно земјиште

 
СВЕЧЕНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА НЕГОТИНО PDF Печати

  По повод 68-годишнината од ослободувањето на Неготино, како и секоја, така и оваа година се одржа свечената седница на Советот на општина Неготино која ја отвори и водеше претседателот Сашо Николов. На седницата пригодно обраќање во кое се осврна за развојот и растежот на градот, како и за реализаните проекти во периодот помеѓу двата празника имаше градоначалникот на општина Неготино Пане Трајков, а исто така присутните преку аудио-видео материјал имаа можност да се информираат за реализираните проекти и активности на локалната самоуправа во изминатиот едногодишен период. Свое обраќање во кое ги искажаа желбите за уште позабрзан развој на општината имаа првите луѓе на збратимените општини Неготино – Република Србија и Попово – Република Бугарија, а честитка пристигна и од началникот на општина Градишка – Република Српска. На свечената седница на Советот на општината беа доделени наградите и признанијата по повод празникот 8- ми Ноември, а седницата заврши со богата културно-уметничка програма.

Повеќе...
 
АКТЕРОТ ДИМЕ ИЛИЕВ ПРОГЛАСЕН ЗА ПОЧЕСЕН ГРАЃАНИН НА НЕГОТИНО PDF Печати

  Со одлука на Советот на општина Неготино за дадениот посебен придонес во афирмацијата на општина Неготино во сверата на културата актерот Диме Илиев е прогласен за почесен граѓанин на Неготино, а наградата – клуч од градот му беше врачена на свечената седница на општинскиот Совет. Како што е наведено во образложението, истакнатиот драмски, телевизиски и филмски актер Илиев е роден во Неготино во 1952 каде завршува основно и средно образование, а во 1975 година дипломира на Факултетот за фрамски уметници во Скопје каде е и професионално ангажиран во Нционалната установа Драмски театар. Во својата долга и многу успешна кариера има одиграно повеќе од 90 премиерни улоги, мошне успешни креации има и на телевизијата како медиум, а на радиото има остварено улоги во над 200 радиодрами. На целокупната јавност и стана познат по извонредната креација во филмот ,, Исправи се Делфина ,, а значајни остварувања има и во многу други филмови. За својата долгогодишна работа добитник е на повеќе награди и признанија меѓу кои наградата ,, Ристо Шишков,, Најпопуларно ТВ лице за 1979 година, Најдобар млад актер во 1976 година и Наградата за главна улога на ТВ Фестивалот ,, Порторож ,, во 1976 година.

Повеќе...
 
ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ И ПРИЗНАНИЈА ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ 8-ми НОЕМВРИ PDF Печати

  По повод празникот на општина Неготино 8-ми Ноември, врз основа на Статутот на општината и Одлуката за востановување општински награди и признанија, на свечената седница на Советот на општина Неготино беа врачени 8-ноемвриските награди и признанија. Годинава наградата ,, 8-ми Ноември ,, е доделена на Трговското друштво ,,Sвезда комерц ,, од Неготино за остварени резултати во стопанството. Исто така, на свечената седница беа доделени и признанијата по повод 8-ми Ноември кои им беа врачени на Швајцарската агенција за развој и соработка,  Љупчо Соколов – доктор  по стоматологија-специјалист по орална хирургија, Атанас Ристов – доктор по медицина-специјалист интернист, Мишко Крстевски – естраден уметник, Ана Петрова и Тони Лазов – истакна ти шахисти јуниори во ГШК Неготино, Тоше Зафиров – вицешампио на Светското првенство во бодибилдинг и Клубот на млади при Општинската организација на Црвен крст-Неготино.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Следно > Крај >>

Лист 143 од 175