Општина Неготино
ЗАПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА ПЛОШТАД И УЛИЦИ ВО С. ВОЈШАНЦИ-НЕГОТИНО PDF Печати

   На пригодна свеченост што беше организирана во центарот на селото, денеска во Војшанци започнаа работите околу реализацијата на проектот за изградба на плоштад и асфалтирање на улици во ова неготинско село. Градоначалникот Пане Трајков информираше дека целокупната изведба на работите чини 4.300.000 денари-средства обезбедени од Буџетот на општина Неготино, а во рамките на реализацијата на годишната програма за уредување на градежното земјиште во руралните средини. Со проектот се предвидува поплочување на овој простор со бехатон коцки и изградба на пристапни патеки, поставување на елементи за одмор и релаксација, а целиот простор ќе биде хортикултурно уреден. Паралелно, ќе се врши асфалтирање и на неколку улички кои водат до и од центарот на Војшанци.

Повеќе...
 
СЕ УРЕДУВА ЦЕНТАРОТ ВО С. КУРИЈА – НЕГОТИНО PDF Печати

   Работници на градежното претпријатие Пер-инжинеринг ангажирани од страна на локалната самоуправа Неготино неколку денови по ред се ангажирани на изведување градежни активности за уредување на централното подрачје во неготинското село Курија. По извршеното рамнење на теренот, овој простор ќе биде поплочен со бехатон коцки и ќе бидат изградени патеки, по што ќе следува поставување на придружни елементи кои ќе служат за одмор и релаксација на месното население. Градежните работи кои ќе финишираат со уредување на центарот во Курија се очекува да завршат за десеттина денови, а за реализација на проектот од Буџетот на општина Неготино ќе бидат издвоени 1.000.000 денари.

Повеќе...
 
ВО НЕГОТИНО СЕ РЕАЛИЗИРА ПРОЕКТ ЗА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ PDF Печати
Претставници на локалната самоуправа Неготино заедно со стручни лица ангажирани од страна на Центарот за развој на Вардарскиот плански регион и Центарот за енергетска ефикасност на Македонија – МАЦЕФ деновиве се порисутни на терен и вршат прибирање на податоци за состојбите со енергетската ефикасност во просториите на објектите на Општина Неготино, во образовните установи и во детските градинки. Собраните податоци ќе бидат искористени и вметнати во тригодишната програма за енергетска ефикасност и годишниот  Акционен план за нивна имплементација на територијата на општина Неготино.
 
С О О П Ш Т Е Н И Е PDF Печати

 По повод одржувањето на активностите за одбележување на верскиот празник Свети Трифун, како и секоја така и оваа година ќе се одржи традиционалниот избор на најдобри домашни вина и ракии, како и интернационален избор на најдобри вина од домашни и меѓународни винарии. Сите заинтересирани лица за учество на натпреварот потребно е да достават по 2 мостри од виното или ракијата најдоцна до 8-ми февруари ( петок ) во просториите на Туристичкиот инфо центар Желкова куќа на втори спрат од 9 до 12 часот кај лицето Ивица Златковиќ. Подетални информации можат да се добијат на телефон 072-320-833.

Повеќе...
 
НОВИ КОМПЈУТЕРИ ЗА АДМИНИСТРАЦИЈАТА ВО ОПШТИНА НЕГОТИНО PDF Печати
   Со средства во висина од близу 200.000 денари обезбедени од сопствениот Буџет, локалната самоуправа Неготино изврши набавка на 6 нови компјутери и еден проектор за потребите на општинската администрација. Истите се веќе распоредени во повеќе одделенија и тоа во одделението за урбанизам и градежништво, за комунални работи, кај инспекторот по патен сообраќај, како и за потребите на останати вработени во општинската администрација.
 
ИЗГРАДБА НА ТРОТОАР НА УЛИЦА ДО БОЛНИЦАТА ВО НЕГОТИНО PDF Печати

   Врз основа на годишната програма за уредување на градежното земјиште на подрачјето на општина Неготино работници на градежното претпријатие Пер - инженеринг  се ангажирање на поставување на бехатон коцки на тротоарот на улицата Борис Кидрич од левата страна. Станува збор за досега неуредена градежна јавна површина која стоеше запустена, а бидејќи истата е лоцирана во непосредна близина на Здравствениот дом во градот, одговорните во локалната самоуправа решија овој тротоар да биде комплетно уреден. За реализација на проектот од Буџетот на општината се одвоени 1.000.000 денари, а тротоарот се уредува на површина од 280 метри должни.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Следно > Крај >>

Лист 146 од 182