ЈАВНИ НАБАВКИ

Отворено со Вас

Службен гласник

Beeconomy

Влада на Р.Македонија

Моја - општина

Здружение на К.И на Р.М

  www.zki.org.mk

Народен правобранител

Skopjediem

Општина Неготино
Традиционален фудбалски турнир “Вардарови петлиња 2012” PDF Print
There are no translations available.

  Во организација на општина Неготино и ГФК “Вардар”, оваа година традиционално по петнаесeтти пат ќе се одржи турнирот во фудбал за млади категории (генерација 1999/2000 година) “Вардарови петлиња”. На турнирот ќе земат учество младите надежи на најреномираните фудбалски колективи од Македонија, односно:
“Вардар” – Скопје,
“Пелистер” – Битола,
“Металург” – Скопје,
Фудбалска Академија “Пандев” - Струмица,
“11 Октомври” – Прилеп
 “Вардар” – Неготино.
Турнирот започнува на 9 јуни (сабота) со почеток од 9.00 часот на градскиот стадион во Неготино, а истиот свечено ќе го отвори градоначалникот на општина Неготино г-нот Пане Трајков.
 
Заврши отвореното првенство на Неготино во шах PDF Print
There are no translations available.

   На 29 мај (вторник) со доделувањето на наградите за најуспешните учесници, заврши Првото отворено првенство на Неготино во шах во организација на општина Неготино и градскиот шаховски клуб “Неготино”. Наградите во вкупен фонд од 17.000 денари на најуспешните им ги додели градоначалникот на општина Неготино, г-нот Пане Трајков кој беше и покровител на оваа манифестација. Инаку на првенството зедоа учество вкупно 23 напреварувчи кои 5 дена од 25 до 29 мај, одиграа вкупно 9 кола по т.н. “швајцарски систем”. Победник на првото отворено првенство на Неготино во шах е Санде Атанасов кој од можни 9 освои 8 поени, а на второто место се пласираше дванаесетгодишниот исклучително талентиран Тони Лазов, кој освои 7,5 поени. На највозрасниот и најмладиот учесник им беа доделени благодарници за учество на Првото првенство на Неготино во шах.

Read more...
 
НЕГОТИНСКИТЕ МАТУРАНТИ ТАНЦУВАА ,, КВАДРИЛ ,, PDF Print
There are no translations available.

   Стотина матуранти од СОУ ,, Св. Кирил и Методиј ,, од Неготино заедно со своите врсници од Македонија и од повеќе градови од Европа со изведбата на танцот ,, квадрил ,, оставија белег во меѓународната манифестација ,, Матурска парада ,, со што влегоа во светот на возрасните. Обраќајќи им се на присутните на градскиот плоштад, градоначалникот на општина Неготино Пане Трајков истакна дека со маатурирањето, матурантите влегуваат во посериозна фаза од животот во која покрај убавите работи се присутни и проблеми и неизвесност, споделувајќи ги сопствените искуства кои говорат дека средношколските денови и матурирањето се паметат целиот живот. Првиот човек на општината апелираше до матурантите во што е можно поголем број да се запишат на една од високообразовните установи во земјава и со тоа да си ги зголемат шансите за идно вработување. За крај, градоначалникот Трајков на сите им го честиташе матурирањето со желби да ги води добра мисла во животот, да имаат добро здравје и среќа и им посака цврсто и успешно да чекорат кон предизвиците на иднината.

Read more...
 
СЕ ЗБРАТИМИЈА ОПШТИНИТЕ НЕГОТИНО И МИНЕРВИНО ДИ ЛЕЧЕ PDF Print
There are no translations available.

   Домаќин на четвртиот и последен настан од проектот ,, Креирање мрежа за европска винска традиција, култура и експертиза ,, беше општина Минервино ди Лече - Италија каде што главни теми за реализација беа организирањето на форум на тема ,, Европски вински патишта ,, прослава на Денот на Европската унија, организирање на мал саем на домашно вино од сите учесници на настанот, а во рамките на саемот се организираше натпревар во бели и црвени вина на индивидуални производители, претставување на типични производи на храна од учесниците, како и организирање други активности. Централен настан беше потпишувањето на договорот за збратимување помеѓу општина Неготино и општина Минервино ди Лече, а чинот на потпишување и официјализирање на договорот го реализираа градоначалниците Пане Трајков и Еторе Каропо. Делегацијата од општина Неготино ја сочинуваа претставници од општинската администрација, од Советот на општината, претставници од бизнис-секторот винарии, ресторани, производители на храна, претставници од јавни установи, како и од Здруженија на граѓани. Општинската делегација обезбеди и во Италија понесе и обемен пропаганден материјал, мостри од вино и храна, како и други промотивни материјали кои има беа поделени на останатите учесници на настанот.

Read more...
 
СО 6,5 МИЛИОНИ ДЕНАРИ АСФАЛТИРАНИ 5 УЛИЦИ ВО НЕГОТИНО PDF Print
There are no translations available.

Во рамките на спроведувањето на Програмата за уредување на градежното земјиште за подрачјето на општина Неготино, а со подобрувањето на временските услови, работници на ГП Гранит врз основа на ангажирањето од локалната самоуправа извршија комплетна реконструкција и асфалтирање на 5 улици или краци на улици на повеќе локации во градот. Притоа, на споменатите улици поставен е асвалт на површина од 9.150 м2, односно асфалтирани се улици во должина од 1.270 метри за што од Буџетот на општина Неготино се издвоени средства во висина од 6.373.751  денари.

Read more...
 
Микро проект во општина Неготино: Социјално вклучување на лица со посебни потреби во заедницата PDF Print
There are no translations available.

Основна цел на микро проектот е социјално вклучување на лица со пречки во интелектуалниот развој, преку нивно активно и континуирано работно ангажирање. Додадената вредност на овој проект се состои во следно: промовирање на концептот на одржлив локален развој; обезбедување одржливост на животната средина; промовирање на партнерство помеѓу локалната самоуправа, граѓанскиот и деловниот сектор.
Од самиот почеток на проектот во јануари 2012 година, беа спроведени следните активности: набавени се 20 контејнери за прибирање отпад и во соработка со ЕЛС Неготино идентификувани се локации за нивно поставување; ранливите групи беа вклучени во серија обуки и беа интервјуирани и избрани крајните корисници на проектот; беа подготвени и објавени промотивни материјали, ТВ и радио соопштенија.  
Овој микро проект е кофинансиран од страна на БИМ-ФВ Скопје, АДА, МТСП и општина Неготино, а го спроведува Здружението за поддршка на лица со пречки во интелектуалниот развој – Порака во соработка со Рециклажа ДООЕЛ, Неготино.
 
<< Start < Prev 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Next > End >>

Page 151 of 175