Фолкорна вечер - 26 Јули 2010 PDF Print
There are no translations available.

 Во рамките на манифестацијата Топол културен бран 2010, во организација на Министерството за култура, општина Неготино и Националната установа Центар за култура “Ацо Ѓорчев“ од Неготино, вечерва на градскиот плоштад ке се одржи “Фолкорна вечер“ со Концерт на фолкорни ансамбли, на кој учество ке земат гостите КУД “Мирка Гинова“ од Демир Капија и Оркестарот на народни инструменти и ора при центарот за култура “Бели Мугри“ од Кочани а свој настап ке има и КУД “Јане Сандански “ од Неготино.