Одбележан патрониот празник на ООУ„Страшо Пинџур“ Неготино PDF Печати

    Со положување на свежо цвеќе на спомен-бистата на патронот на училиштето од страна на претставници на училиштето и други делегации, меѓу кои и делегација на општина Неготино предводена од градоначалникот Тони Делков, беше одбележан патрониот празник на Основното општинско училиште „Страшо Пинџур“ од Неготино. Пригодно обраќање пред присутните за значењето на празникот и тековното функционирање на оваа образовна установа имаше директорот на училиштето Сашо Ѓорѓиев, а целиот настан беше проследен со поголем број на активности. Така, учениците со помош на своите наставници подготвија богата програма со која се претставија пред многубројните гости, а беа доделени и признанија на ученици.