Се одржа 15-тата копаничарска изложба во Музејот на град Неготино PDF Печати

   Во изложбениот салон на Општинската установа Музеј на град Неготино се одржа 15-тата по ред  традиционална изложба на резба на членови на Здружението „Стари занаети“ од нашиот град на која беа поставени околу 30 копаничарски дела создадени и изработени во најразлични флорални, геометриски и религиозни мотиви. На изложбата со свои дела се претставија Лилјана Василева, Лазар Стојков, Митко Василев, Ќиро Ристов, Ване Стојков, Ване Ѓорѓиев, Ване Недев, Гоце Петров. Ванчо Давчев, Зоран Ангелов, Снежана Велјанова и Јанко Трајковски. Од страна на локалната самоуправа и Општинската установа Музеј на град Неготино на сите членови-учесници на Здружението „Стари занаети“ од нашиот град им беа доделени благодарници за учеството на оваа традиционална копаничарска изложба.