ВАЖНО СООПШТЕНИЕ !!! PDF Печати
Кооординативно тело на општина Неготино за справување со Коронавирус  ги известува сите земјоделци на територијата на општина Неготино кои не се  пријавени за добивање на дозволи преку ПЕ на МЗШВ тоа можат да го сторат до вечер (петок) до 20.00 часот со доставување на потребни податоци по телефон до координативното тело на општина Неготино
Потребните податоци  за лицето кое се пријавува за вршење на земјоделска активност за време на викендот се:
1.име и презиме
2.матичен број
3.адреса на живеење
4. дата и период на вршење на земјоделските активности
5.место каде ќе се извршуваат земјоделските активности
6.контакт телефон

Добиените податоци ќе бидат доставени до ОВР-Полициска станица Неготино заради контрола на движење на граѓаните за време на полицискиот час.

Напомена:Пријавувањето е дозволено само за лица не постари од 67 години

Пријавувањето може да го направите на следниве контакт телефони:

078 484 970
070 370 555


Општинското координативно тело