Неготино доби „Куќа на виното“ за семејни винарии од општината PDF Print
There are no translations available.

  По „Галеријата на виното“ и „Винската архива“, Неготино доби и „Куќа на виното“ за семејни винарии од општината сместена во просториите на Туристичкиот информативенцентар „Желкова куќа“-објект кој ќе служи за промоција, дегустација и продажба на квалитетните неготински вина. Имено, општина Неготино во соработка со семејните винарии го реализираше проектот „Развој на вински туризам“ преку кој обезбедивме патокази за секоја семејна винарија, изработен е и поставен билборд на автопатот со цел за привлекување потенцијални посетители и обезбеден е простор во „Желковата куќа“ за промоција на производите од семејните винарии. „Куќата на виното“ е со површина од 20м2, опремувањето го реализираа сопствениците на винариите, а истата за посетители ќе биде отворена секој работен ден од 9 до 15ч. На сите претставници на семејни винарии им посакав успешна работа на „Куќата на виното“, квалитетна промоција и продажба на нивните производи и зголемување на бројот на потенцијални туристи во општина Неготино.