53 граѓани на Општина Неготино добија субвенции за набавка на велосипеди и електрични тротинети PDF Печати
  Врз основа на објавениот јавен повик за субвенционирање на набавка на велосипеди и електрични тротинети за граѓаните на Општина Неготино во 2022 година кој беше објавен на почетокот на месец мај, 53 граѓани на општината го остварија правото за добивање на финансиска поддршка од буџетот на општината. Овој проект на општината се реализира веќе неколку година по ред, при што во изминатите 4 години општината субвенционираше набавка на околу 250 велосипеди со што значително придонесе за поттикнување на рекреативниот велосипедизам и зачувувањето на животната околина во општината. Како резултат на големиот интерес од страна на граѓаните, Општина Неготино планира продолжувања на ваквата пракса и во наредните години.

LISTA.PDF