Информации корона вирус
Одржан втор координативен состанок за преземање на активности во општина Неготино за заштита и превенција од корона вирусот PDF Печати

  Денес заедно со претставници од ЈЗУ „ Здравствен дом “ Неготино, ОВР Неготино, претставници од Советот на општина Неготино, претставници од општинската администрација и ЈП „ Комуналец “ Неготино одржавме втор координативен состанок за преземање на активности во општина Неготино, а во рамки на препораките од Министерството за здравство за заштита и превенција од корона вирусот и се донесоа следните заклучоци:

 Изминатите денови општина Неготино подготви пропаганден материјал за заштита и превенција од корона вирусот и истиот беше соодветно поделен и закачен на повеќе локации во градот но и населените места во општина Неготино.
 Во текот на денешниот ден, општина Неготино обезбеди хуманитарна помош ( средства за лична хигиена ) за ранливите категории на граѓани од општината и истите им беа доделени. Во акцијата која денес беше спроведена во населеното место Војшанци, беа вклучени десетмина волонтери поделени во пет тимови меѓу кои беа и советниците од Советот на општина Неготино.
 Во текот на денот екипи на ЈП „ Комуналец “ Неготино, ТППЕ Неготино и волонтери од општина Неготино со своја расположлива механизација извршуваат дезинфекција на сите улици во градот со цел за поголема заштита , намалување и спречување во ширењето на корона вирусот.
 Поради состојбата и брзото ширење на вирусот од општина во општина , а со цел за заштита од истиот се преземаат превентивни мерки, односно во текот на денешниот ден се започна со акција за дезинфекција на сите возила кој ќе влезат во општина Неготино. Во оваа акција се вклучени екипи од ТППЕ Неготино, ЈП „ Комуналец “ Неготино како и волонтери од нашата општина.
ЈЗУ „ Здравствен дом “ Неготино во текот на денешниот ден доби донација на заштитни скафандери, ракавици и наочари кои во овој момент му се најпотребни. Општина Неготино е во секојдневна комуникација со ЈЗУ „ Здравствен дом “ Неготино и ОВР Неготино кои секојдневно известуваат за состојбата со граѓаните од општината кои се во самоизолација и апелираат граѓаните строго да ги почитуваат мерките и препораките од Министерството за здравство за заштита од корона вирусот.

 

Повеќе...
 
Дезинфицирање на сите возила кои влегуваат во град Неготино PDF Печати

    Во тек е дезинфицирање на сите возила кои влегуваат во град Неготино, односно дезинфекцијата се врши и на двата влеза.

#СедиДома
#Covid19

 

Повеќе...
 
Дезинфекција на улици во градот и населеното место Криволак PDF Печати
  Во текот на денот екипи на ЈП „ Комуналец “ Неготино , ТППЕ Неготино и волонтери од општина Неготино со своја расположлива механизација извршуваат дезинфекција на сите улици во градот и населеното место Криволак со цел за поголема заштита , намалување и спречување за ширењето на корона вирусот.

 Голема благодарност за општествена одговорност упатуваме до сопствениците на фирмите

 Агросервис 2000 Неготино,
 Балкан ТИМ,
 Фрутема и
 АД „ Венец “ кои со своите расположливи средства, маханизација се вклучија во оваа акција за доброто на граѓаните на општина Неготино.

#СедиСиДома
#Covid19
Повеќе...
 
Акција за заштита и спречување на ширењето на корона вирусот PDF Печати
   Со цел за заштита и спречување на ширењето на корона вирусот, а во рамки на препораките од страна на Министерството за здравство, во текот на денешниот ден општина Неготино спроведе акција односно обезбеди хуманитарна помош ( средствa за лична хигиена ) за ранливитe категории на граѓани од општината и истите им беа доделени.
Во акцијата која денес беше спроведена во населеното место Војшанци беа вклучени десетмина волонтери поделени во пет тимови меѓу кои беа и советниците од Советот на општина Неготино.
Општина Неготино ќе продолжи со спроведување на оваа акција и следните денови во населените места Криволак и Пепелиште.
 
 
Повеќе...
 
Градскиот пазар во Неготино се затвора на неопределено време PDF Печати
  Градскиот пазар во општина Неготино од  24.03.2020 ( вторник ) година ќе биде затворен за сите трговци и посетители. Ова денес Советот на општина Неготино  го усвои на вонредна седница со што градскиот пазар ќе биде затворен на неопределено време за што дополнително ќе биде соопштено кога повторно ќе биде отворен. Оваа одлука Советот ја донесе врз основа на  препораките од страна на Министерството за здравство за заштита и превенција од корона вирусот. Со цел спречување на ширење на корона вирусот се апелира на задолжително почитување на оваа одлука од страна на пазарџиите но и од страна на граѓаните на општина Неготино.
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 11 12 13 Следно > Крај >>

Лист 12 од 13