Општина Неготино

www.negotino.gov.mk 

Новости|

Во пријатна и релаксирана атмосфера помина ифтарската вечера организирана во чест на припадниците на исламската вероисповед, во духот на меѓусебно почитување и со порака за соживот и толеранција. Инаку, ифтар е посен вечерен оброк во текот на исламскиот месец на Рамазан, односно јадење кое се консумира во првиот самрак, непосредно по заоѓањето на Сонцето. На сите припадници од исламска вероисповед им посакувам со радост да го дочекаат празникот.

Close Search Window