Општина Неготино

www.negotino.gov.mk 

Новости|

Врз основа на објавениот ЈАВЕН ПОВИК бр. 09-178/1 од 17.02.2023 година, на клубовите/сојузите од општина Неготино во областа на спортот во 2023 година се доделуваат следните финансиски средства:

 

  Спортски клуб Доделени средства

(во денари)

1. Градски Фудбалски клуб ВАРДАР 700.000,оо
2. Градски Ракометен клуб

Вардар – Неготино АД

900.000,оо
3. Женски Кошаркарски клуб

Спорт Тим

300.000,оо
4. Кошаркарски клуб Спорт Тим 150.000,оо
5. ГФК Неготино 50.000,оо
6. ФК Јанг Бојс 50.000,оо
7. Борачки  клуб Неготино 50.000,оо
8. Кик Бокс клуб Гладијатор 50.000,оо
9. Тениски клуб Неготино 50.000,оо
10. Градски шаховски клуб Неготино 50.000,оо
11. Училишен спортски клуб

Св.Kирил и Методиј

30.000,оо
12. Општински сојуз на училишен спорт – СКМ Неготино 30.000,оо
13. Планинарско друштво Серта 20.000,оо
14. Планинарски клуб Фри Хајкерс 20.000,оо
15. Џиуџицу клуб

Паун фор паунд Додевски

20.000,оо
16. Карате клуб АНТИГОНА 2

Неготино

20.000,оо
17. Општиски фудбалски Сојуз Неготино 10.000,оо
 

        ВКУПНО                                                                                                           2.500.000,оо

Close Search Window