Општина Неготино

www.negotino.gov.mk 

Соопштенија|

   Во четврток на 23-ти овој месец во салата за состаноци на општина Неготино со почеток од 19,00 часот ќе се одржи трибина на тема „Безбедноста на сите учесници во сообраќајот на територијата на општина Неготино“. Предвидено е на трибината стручни обраќања да имаат претставници на Секторот за сообраќај при ОВР Неготино. Целта на одржувањето на оваа трибина, но и на наредните кои е предвидено да се одржуваат во иднина, е подигнување на јавната свест и одговорноста за важноста и безбедноста во сообраќајот, проблемите со непрописното паркирање и изнаоѓање начини за надминување на состојбвта, оставањето на возилата на несоодветни места и зафаќање на сообраќајни и јавни површини, движењето на пешаците и нивната безбедност, како и движењето на велосипедите и моторциклите и нивната безбедност. На трибината можат да присуствуваат сите заинтересирани граѓани на кои ќе им се овозможи со презентација на свои размислувања, идеи и предлози да придонесат за подобрување на безбедноста на учесниците во сообраќајот.
Close Search Window