Општина Неготино

www.negotino.gov.mk 

Култура|

   Во организација на локалната самоуправа по петти пат се одржа традиционалниот турнир во табла ,, Неготино -2013 ,, на кој се натпреваруваа 64 учесници меѓу кои за прв пат имаше учесници и од други општини. Во период од три дена колку што траеше турнирот беа одиграни многу интересни мечеви преку кои по систем на елиминација најдобрите дојдоа до завршните борби. Овогодишен победник на турнирот е Игор Панев кој за постигнатиот резултат доби диплома и награда од 7.000 денари, вицешампион е Игор Ангелков кој доби диплома и 5.000 денари,а третопласиран е Ацо Тренев кој покрај диплома заработи и 3.000 денари. Наградите на најдобрите им ги додели градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов кој во рамките на затворањето на турнирот вети дека традицијата за одржување на овој настан ќе продолжи и во иднина.

 

 

Close Search Window