Општина Неготино

www.negotino.gov.mk 

Култура|

Во рамките на седмото издание на манифестацијата “Топол културен бран”, во организација на Општина Неготино и Министерството за култура, на 31 јули (четврток) со почеток од 20.00 часот во салата на Центарот за култура “Ацо Ѓорчев” ќе биде прикажана урнебесната театарска комедија “Жена ми се вика Борис” во изведба на аматерскиот театар од Демир Капија.

Општина Неготино е меѓу 25-те општини во државата во која што Министерството за култура ја поддржа оваа манифестација, која ќе продолжи и во месец август, со реализација на следните културни настани:
22 август, со почеток од 21 часот во изложбениот салон на Музејот на град Неготино ќе биде отворена Ликовната изложба на академскиот сликар Драги Хаџи Николов – Аџи;
– секој ден од 25 до 29 август, во кино салата на НУЦК “Ацо Ѓорчев” со почеток од 20.30 часот љубителите на филмот од нашата општина ќе имаат можност да погледнат пет македонски играни филмови;
31 август, со почеток од 20.30 часот на градскиот плоштад, ќе се одржи Ликовен хепенинг во организација на галерија АРТ-М од Неготино.
 

Close Search Window